Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Ψηφιακή απεικόνιση και παρουσίαση του Βαροσίου με επαυξημένη πραγματικότητα

 



Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα σημαντικό έργο ανάδειξης της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Έδεσσας, που αφορά στην ψηφιακή «αποκατάσταση» και απεικόνιση του Βαροσίου, της παραδοσιακής συνοικίας της Έδεσσας.


Πρόκειται για μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δράση που με τη χρήση νέων τεχνολογιών αναπαριστά το σύνολο των κτηρίων του Βαροσίου και τα τοποθετεί σε ψηφιακό τοπογραφικό της περιοχής, αφού έχει προηγηθεί σχετική έρευνα, αναζήτηση πηγών και τεκμηρίωση. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, που αναμένεται σε λίγους μήνες, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα μπορούν με τη χρήση ειδικής εφαρμογής (application) επαυξημένης πραγματικότητας στο tablet ή το κινητό τους να περιδιαβαίνουν τους δρόμους του Βαροσίου και να βλέπουν την περιοχή όπως ήταν πριν μερικές δεκαετίες! Για την χρήση της εφαρμογής απαιτείται πρόσβαση στο διαδίκτυο και για το λόγο αυτό το έργο περιλαμβάνει εγκατάσταση συστήματος WiFi για δωρεάν χρήση του διαδικτύου σε όλη την περιοχή ενδιαφέροντος.

Η δράση εντάσσεται στο έργο CINECULTURE, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Έδεσσας ως επικεφαλής εταίρος και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας Interreg.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more