Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Η Ελλάδα έχει συνυπογράψει τη Διεθνή Σύμβαση του Οβιέδο, που απαγορεύει κάθε ιατρική πράξη δια της βίας και χωρίς τη συναίνεση του ανθρώπου επί του σώματος του.!!

                          Νικόλαος Μαυραγάνης

 Δικηγόρος, Υφυπουργός Μεταφορών 2016-2019, Πρόεδρος Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών


Τι είναι αυτό που σας ώθησε στην δημιουργία του κινήματος Ενώνω;
Με την ανορθόδοξη διαχείριση της επιδημίας, που ενέσκηψε, έγινε πολύ γρήγορα η μετατροπή της σε Ανθρωπιστική Κρίση, που ακόμη και σήμερα δεν έχει δείξει την πλήρη έκτασή της. Οι επεμβάσεις όμως στη σφαίρα των προσωπικών, κοινωνικών, εργασιακών και οικονομικών Ελευθεριών φάνηκαν από την αρχή, ότι θα είναι πρωτόγνωρης διάστασης, δημιουργώντας Νεοφασιστικές τάσεις στις κοινωνίες μας. Συγχρόνως είδα, ότι απέναντι  στο επερχόμενο κύμα Απάνθρωπου Νεοφασισμού ούτε η αριστερά, ούτε η δεξιά ορθώνουν ανάστημα. Έτσι αντιλήφθηκα, ότι ο Αγώνας αυτός είναι  για την Ελευθερία των Ανθρώπων και ξεπερνάει τα ήδη παρωχημένα σχήματα δεξιάς και αριστεράς. Ένιωσα, ότι υπάρχει μέγιστη ανάγκη για την έκφραση ενός αμιγώς Ανθρωποκεντρικού Κινήματος αδέσμευτων και ηθικών Ανθρώπων, που δεν θα μιλά για την αριστερά και τη δεξιά, αλλά για τον Άνθρωπο, τις Ηθικές Αξίες, την Ελευθερία και την Κοινή Λογική. Έτσι κατέληξα στην Ίδρυση του ΕΝΩΝΩ.
Ούτως, ή άλλως  πολύ πριν προκύψει… η γνωστή επιδημία, καταλαβαίνοντας ότι οι παγκόσμιοι γεωπολιτικοί διαξιφισμοί έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο και ότι είναι εξαιρετικά πιθανή μία ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ σε ολόκληρο τον Κόσμο, διοργάνωσα Επιστημονική Ημερίδα στις 10.12.2019 στο Ίδρυμα  Νιάρχος με συμμετοχή καθηγητών πανεπιστημίου και διπλωματών και προειδοποίησα για τους ανατρεπτικούς…. καιρούς, στους οποίους μπαίνουμε.Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε πολύ γρήγορα. Μετά την επωφελή για τις ΗΠΑ συμφωνία, που περιόρισε την άκρατη εμπορική επέκταση της Κίνας, ξαφνικά…. ξεπήδησε, κατά τα φαινόμενα, ένας «εργαστηριακός» ιός από τη Γουχάν της Κίνας.Αυτό φαίνεται να έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους, που τα προηγούμενα χρόνια μας μιλούσαν για την ανάγκη να μειωθεί κατά 3 δισεκατομμύρια ο πληθυσμός των ανθρώπων, τώρα να εμφανίζονται ως, ΔΗΘΕΝ, ανθρωπιστές, που θέλουν να μας σώσουν μέσω κάποιων νέου τύπου εμβολίων, που δεν έχουν λάβει οριστική αδειοδότηση  και για την τεχνολογία των οποίων υπάρχουν σημαντικές ενστάσεις, ενώ πολλές από τις φαρμακευτικές εταιρείες ΔΕΝ αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για αποζημιώσεις σε περίπτωση κινδύνου, ή απώλειας ζωής από αυτά !
Ο ιός αυτός όμως έδωσε την ευκαιρία και σε κάποιους άλλους να συμπιέσουν κι άλλο οικονομικά ανθρώπους, επιχειρήσεις, κράτη. Εμφανίστηκαν μερικοί, υποτιθέμενοι ανθρωπιστές ανά τον κόσμο, που είπαν, ότι πρέπει να κλείσουμε τα πάντα (οικονομία, κοινωνία, κράτη), επιβάλλοντας καραντίνες,  για να μας προστατεύσουν.
Αλλά λίγο μετά, όταν οι άνθρωποι, που δήθεν τους προστάτευαν, ζήτησαν χρήματα, για να ζήσουν, τους απάντησαν : ΠΑΡΤΕ ΔΑΝΕΙΑ !Είπαν σε Υπερδανεισμένους Λαούς, κράτη, επιχειρήσεις, οικογένειες ΠΑΡΤΕ ΔΑΝΕΙΑ, που ποτέ δεν μπορούν να ξεπληρώσουν, ώστε να ετοιμάσουν έναν νέο οικονομικό «καιάδα».Επειδή όμως μετρά πάντα να μιλάς επίκαιρα, όταν γινόταν η διαπραγμάτευση στην Ε.Ε είχα με αρθρογραφία μου σε πλειάδα μέσων επισημάνει τον κίνδυνο, πως δάνεια σε υπερδανεισμένους ισοδυναμεί με καταστροφή.Τους πρότεινα, μάλιστα, οι Νότιες Χώρες μαζί με το Βέλγιο, που κι αυτό είναι υπερδανεισμένο, καθώς διαθέτουν την πλειοψηφία στο Ευρωσύστημα, να αιτηθούν στο εκτελεστικό συμβούλιο της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας την έκδοση Νέου «Φρέσκου» χρήματος, ευρώ πάντα, στο ύψος των 1,5 Τρις, όση δηλαδή η ύφεση, που αναμενόταν. Τα χρήματα, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα διοχετεύονταν απευθείας στα ΑΦΜ φυσικών προσώπων (αντιστρόφως ανάλογα, για να ενισχυθούν περισσότερο οι πιο αδύναμοι) και νομικών προσώπων (ευθέως ανάλογα, γιατί κάθε επιχείρηση έχει ανάγκες ανάλογα με τον όγκο της), σύμφωνα περίπου με το μοντέλο, που ακολουθεί η Διοίκηση Τραμπ στις ΗΠΑ. Δεν άκουσαν ούτε εμένα, ούτε το εξαιρετικό οικονομικό forum των Βρυξελλών (positive money), που είχε προτείνει το ίδιο περίπου πράγμα, αλλά ούτε και την ίδια την Κριστίν Λαγκάρντ (ΕΚΤ), που είχε προειδοποιήσει, ότι οι έκτακτες συνθήκες, όπως αυτή, απαιτούν έκτακτα μέτρα !Και έφεραν δάνεια. «Συγχαρητήρια» … Και τώρα ποιος θα τα πληρώσει ;;; Το Χρέος της Ελλάδας, χωρίς ακόμη να έχουμε υπολογίσει τα δάνεια αυτά (μόνο δηλαδή από την ύφεση, που προκάλεσαν με την καραντίνα) φθάνει το 230% ως προς το ΑΕΠ ! Ο Υφυπουργός οικονομικών σε σχετική του συνέντευξη ομολόγησε, ότι είναι πιθανός Νέος Κύκλος Μνημονίων….. Ακόμη και από τις χορηγίες των 16,5 δις πρέπει να τις επιστρέψουμε τα 10,5 δις περίπου. Δηλαδή μας έδωσαν 6 δις για τα επόμενα 7 έτη, όταν μόνο το 2020 η απώλεια σε πλούτο στην Ελλάδα μας θα έφθασε τα 22 δις !Μάλιστα τα χρήματα, που έφεραν θα πάνε κατά κύριο λόγο σε «πράσινη»…ανάπτυξη (ανεμογεννήτριες κ.λ.π) και ψηφιοποίηση (5G κ.λ.π).Τι από όλα αυτά αφορά εμάς τους ανθρώπους ;;; Πολλοί έχουν ήδη χάσει τις δουλειές τους ,ενώ άλλοι απώλεσαν έως και το 50% του μισθού τους, ενώ άλλοι, που οι επιχειρήσεις όπου εργάζονταν ενδέχεται να μην τα καταφέρουν, βρίσκονται στο χείλος της ανεργίας. 
Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό βρήκαν την ώρα να φέρουν και ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ νόμο, με τον οποίο θα πτωχεύουν όλοι (αγρότες επαγγελματίες, συνταξιούχοι, έμποροι, υπάλληλοι) και μάλιστα και αν ακόμη πληρώνουν περίπου τα μισά χρήματα για τις υποχρεώσεις τους και πάλι. Ήδη ξεκίνησε η εφαρμογή για τις επιχειρήσεις, ενώ από 1/6/2021 έχει προγραμματιστεί η πλήρης ισχύς του. Αυτοί είναι οι μεγάλοι «ανθρωπιστές», που, τάχα, φροντίζουν την υγεία μας……, μας επιβάλλουν καραντίνες και μετά μας πτωχεύουν !

Αναφορικά με τα εθνικά μας θέματα ποια η άποψή σας ;
Η άποψη μου είναι οτι ο ιός αυτός φαίνεται, ότι - εκτός από αφορμή για οικονομική και κοινωνική δουλεία - έδωσε την ευκαιρία και σε κάποιους άλλους να… «τακτοποιήσουν» και κάποια Εθνικά θέματα, όπως την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Ελλάδας, το Αιγαίο μας !Τώρα που νομίζουν, ότι μας έχουν φοβίσει και μας έχουν κάνει αδρανείς, τώρα που μας έχουν αποστασιοποιήσει μεταξύ μας, τώρα βρήκαν την ευκαιρία υπογράψουν συνθήκες, που αφήνουν από τα μισά της Ρόδου προς το Καστελλόριζο μία Ελληνική περιοχή αρρύθμιστη (συμφωνία με Αίγυπτο – άρθρο 1δ), λέγοντας μάλιστα, ότι αυτή η περιοχή, για να «ρυθμισθεί»  θα τύχει της έγκρισης του άλλου ενδιαφερομένου παράκτιου κράτους . Ποιο είναι αυτό κύριοι ;;; Η Τουρκία ;;;Για τον λόγο αυτό το Σεπτέμβριο του 2020 επισκέφθηκα το Καστελλόριζο, για να τους επισημάνω, ότι η μόνη λύση είναι η Ανακήρυξη Κοινής Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ με γέφυρα ακριβώς το Καστελλόριζο !Φαίνεται όμως, ότι έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε έναν πολύ επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο και στις 1.10.2020 συμφώνησαν με την Τουρκία να συστήσουν ΚΟΙΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ δομή (Τούρκων και Ελλήνων), που θα «φυλάει» τα σύνορα, τον αέρα και τη θάλασσά μας !!! Ας πάμε τότε να φυλάξουμε κι εμείς τη Σμύρνη, αφού έχουμε φθάσει σε αυτό το σημείο φιλίας και συνεργασίας !   Ή μήπως μόνο εμείς παραχωρούμε κι εμπιστευόμαστε τους γείτονες, αλλά εκείνοι όχι ;Επί τέλους ας αφήσουν τον Ελληνικό Στρατό να κάνει τη δουλειά του και να επιβάλλει την ειρήνη !  Αλλά, για να το κάνει αυτό θα πρέπει να σταματήσει ο στραγγαλισμός του από τα μνημόνια του Υπουργείου Εξωτερικών, που του στερούν την ελευθερία δράσης…… (δεν επιτρέπεται να πω παραπάνω).Ας θυμούνται όμως, ότι οι Έλληνες ΔΕΝ είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε ούτε σπιθαμή γης, αέρα, ή θάλασσας, ανεξάρτητα από προσωρινές πολιτικές ηγεσίες !

Πως κρίνεται τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία
Η όποια επιδημία έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί, ΧΩΡΙΣ ΕΜΜΟΝΗ σε ΚΑΡΑΝΤΙΝΕΣ, καθώς, όπως προειδοποίησε ο Ο.Η.Ε από τον Απρίλιο του 2020, οι  εκατόμβες τω νεκρών ΔΕΝ θα έρθουν από το βιολογικό ιό, αλλά από τη Φτώχεια, που δημιουργούν οι Καραντίνες. Μάλιστα, ακόμη και ο Π.Ο.Υ  προειδοποίησε από το Φθινόπωρο του 2020, ότι οι Καραντίνες δεν μπορεί να αποτελεί μέτρο προτεραιότητας. Ωστόσο η Ελλάδα συνεχίζει ακόμη και σήμερα στην ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ σε όλη την Ευρώπη, όπως αποκάλυψε η Εφημερίδα Δημοκρατία προς ενός μηνός περίπου. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, η Ελλάδα κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις για την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης, που έχει κάνει.

Τι θα έπρεπε λοιπόν να κάνει η ελληνική πολιτεία αλλά δεν έκανε ;
Για το ΕΝΩΝΩ το πρώτο πράγμα, που όφειλε η Ελληνική Πολιτεία να κάνει ήταν να προετοιμάσεις άμεσα το Σύστημα των Οικογενειακών Γιατρών Γειτονιάς, ώστε εκείνοι να γνώριζαν τους ευάλωτους συνανθρώπους  σε κάθε γειτονιά και να παρέμβαιναν άμεσα με τα τότε διαθέσιμα φάρμακα να τους βοηθήσουν, ώστε να ΜΗΝ στοιβαχθούν στα νοσοκομεία, όπου εξελίσσονται υγειονομικές βόμβες με επιμολύνσεις και νοσοκομειακές λοιμώξεις. Για όσους δεν γνωρίζουν η Ελλάδα, όλα τα προηγούμενα της Επιδημίας χρόνια είχε κατ’ έτος 1800 απώλειες ζωών από νοσοκομειακές λοιμώξεις και άλλες 1000 από γρίπες. Ωστόσο δεν πήραμε καμία κάμερα να πανικοβάλλουμε τον κόσμο, ούτε κλείσαμε τους ανθρώπους στα σπίτια τους. Επίσης η ελληνική πολιτεία όφειλε στην αρχή και όταν ακόμη δεν είχαν γίνει γνωστά σχετικά φάρμακα κατά του ιού να  ενημερώσει τους Ανθρώπους για τους τρόπους ενίσχυσης του Ανοσοποιητικού Συστήματός τους (σχήματα βιταμινών και άλλων στοιχείων). Μάλιστα τα γνωστά αυτά πρωτόκολλα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος έπρεπε να συνταγογραφούνται για τους οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας .  Εν συνεχεία, μετά τον Απρίλιο του 2020, όταν δύο καθηγητές από τη Βόρεια Ελλάδα, δημοσιοποίησαν τα πρώτα πορίσματα   για την Κολχικίνη, η ελληνική πολιτεία δεν έδωσε καμία απολύτως σημασία και περίμενε τον Ιανουάριο του 2021 να αντιδράσει με καθυστέρηση 9 μηνών !Το Νοέμβριο του 2020 εμφανίστηκαν δύο νέα περισσότερα εξελιγμένα φάρμακα, μονοκλωνικών και δικλωνικών αντισωμάτων, αλλά ο ελληνικός ΕΟΦ ακόμη και μέχρι σήμερα δεν τα εγκρίνει για γενική εισαγωγή .
Δυστυχώς η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΜΜΟΝΗ στην Καραντίνα μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ΚΡΑΧ !Πολλοί από τους Λοιμωξιολόγους ήδη έχουν παραδεχθεί το κατά αυτούς ΛΑΘΟΣ τους, λέγοντας χαρακτηριστικά (Παγώνη, Βατόπουλος κ.α), ότι «χάσαμε την μπάλα», ή «στην επιστήμη γίνονται και λάθη…».Λησμονούν όμως, ότι τόσο ο Π.Ο.Υ, όσο και ο Ο.Η.Ε τους είχαν προειδοποιήσει για το……ΛΑΘΟΣ αυτό από ΠΡΙΝ και όμως τόσο η Πολιτεία, όσο και οι «Ανευθυνοϋπεύθυνοι ειδικοί» ακολολυθησαν τη ….ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ για τους Έλληνες συνταγή !!! 
 
Ποια η γνώμη σας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
Αναφορικά, με τον Εμβολιασμό θα ήθελα μετ’ επιτάσεως να πω, ότι καθεμιά και καθένας από εμάς πρέπει να ΑΦΕΘΕΙ να επιλέξει ΕΛΕΥΘΕΡΑ, αν θα υποστεί έναν εμβολιασμό, ή όχιΗ Ελλάδα έχει συνυπογράψει τη Διεθνή Σύμβαση του Οβιέδο, που απαγορεύει κάθε ιατρική πράξη δια της βίας και χωρίς τη συναίνεση του ανθρώπου επί του σώματός του. Αυτός ο νόμος (2619/98) έχει ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΙΣΧΥ ως κυρωμένη διεθνής σύμβαση και υπερισχύει κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, όπως και αυτής, που το Μάρτιο ψηφίστηκε για υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων.Ακόμη με το άρθρο 27 του ν. 4624/2019 ορίζεται, ότι τα Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα, όπως του Ιατρικού φακέλου των Ανθρώπων, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χρησιμοποιούνται, εάν δεν συνδέονται απολύτως και αναγκαίως με την απόδοση της εργασίας και φυσικά ο εμβολιασμένος δεν έχει καλύτερη απόδοση από τον ανεμβολίαστο και άρα η χρήση του Ευαίσθητου Δεδομένου του αν κάποιος έχει, ή ΟΧΙ εμβολιασθεί μπορεί να ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ. Για το σκοπό αυτό η Νομική  Ομάδα του ΕΝΩΝΩ και εγώ έχουμε ετοιμάσει Ελεύθερη στο Διαδικτυακό τόπο enonoellada.gr  σχετική Υπεύθυνη Δήλωση ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ σύνδεσης εργασίας με εμβολιασμό.

Πετύχατε όμως και μια πολύ μεγάλη νίκη στην συνέλευση 47 Ευρωπαϊκών κοινοβουλίων μιλήστε μας για αυτό
Πράγματι όλα τα Ανθρωποκεντρικά Κινήματα του Ευρωπαϊκού Χώρου, όπως το ΕΝΩΝΩ στην Ελλάδα, πετύχαμε μία πολύ μεγάλη Νίκη στις 26/1/2021 στη Συνέλευση 47 Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων, που Αποφάσισε, ότι ο εμβολιασμός ΔΕΝ μπορεί να συνδεθεί με την εργασία, ή με άλλα κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα, ή να αποτελέσει βάση δια διάκριση μεταξύ των Ανθρώπων, ενώ βεβαίως ο εμβολιασμός ΔΕΝ μπορεί να είναι υποχρεωτικός, πράγμα που πρέπει να υπενθυμίζεται πριν από κάθε εμβολιασμό ! (η εν λόγω απόφαση έχει επισυναφθεί  στην Υπεύθυνη Δήλωση, που ετοιμάστηκε από το ΕΝΩΝΩ και αναφέραμε πιο πάνω.Κατανοείτε λοιπόν, ότι το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, πέρα από προφανώς Ρατσιστικό και Φασιστικό μέτρο, έχει σοβαρότατα ΝΟΜΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ. Ακόμη και αν κάποιος έχει κάνει το εμβόλιο, μπορεί να ΜΗΝ επιθυμεί να δώσει αυτό το Ευαίσθητο Προσωπικό του Δεδομένο στον εργοδότη, ή αλλού (ν.4624/2019 αρ. 27).  Επιτέλους πρέπει κάποιοι  να καταλάβουν, ότι οι Άνθρωποι ερχόμαστε σε αυτόν τον Κόσμο Ελεύθεροι στα σώματα και τις ψυχές μας και έτσι οφείλουμε να παραμείνουμε μέχρι τέλους. Γι αυτό και δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί ΦΑΣΙΣΜΟΣ για οποιαδήποτε αιτία, ακόμη και για έναν ιό. 

Ποιές είναι οι παθογένειες στην Ελλάδα οι προτάσεις σας απέναντι σε αυτές ,οι προτεραιότητες σας και και το μήνυμα σας ;
Είναι βέβαιο, πως μετά από το διαφαινόμενο ΚΡΑΧ θα ανοίξει νέα συζήτηση για τον τρόπο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ της ΕλλάδαςΈτσι λοιπόν ως προς το ουσιώδες ζήτημα του Παραγωγικού Μοντέλου της Ελλάδας θέλω να σας πως, ότι το ΕΝΩΝΩ έχει διακηρύξει ως πρωταρχικής σημασίας τη στροφή στην Πρωτογενή, Δευτερογενή και Τεχνολογική Παραγωγή και την επιβοήθηση της αλλαγής αυτής με τη δημιουργία ενός Εθνικού CLUSTER με Brand Name ΕΛΛΑΔΑ (Οικονομικού Δικτύου), που με Ψηφιακό τρόπο θα συνδέσει τους ανθρώπους σε μία αλυσίδα προστιθέμενης αξίας παραγωγής (από την παραγωγή, την μεταποίηση, την τυποποίηση, την αποθήκευση, τη μεταφορά και την προώθηση έως τον τελικό καταναλωτή). Η Ελληνική Οικονομία με αυτόν τον τρόπο θα μετατρέψει τον μικρό όγκο της σε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ με τη συμπαγή δομή αβίαστων, δημιουργικών και συμπληρωματικών συνεργασιών.Κανείς από εμάς δεν είναι τέλειος. Συμπληρωματικά λειτουργούμε ο ένας προς τον άλλο, φθάνοντας στην επινοητική δημιουργικότητα.Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του δεξιότητες και συνεργαζόμενοι μεταξύ μας μπορούμε να πετύχουμε πραγματικά θαύματα. Έτσι μεγαλούργησε πάντα ο Ελληνισμός με φιλότιμο και συνεργασία!Το ΕΝΩΝΩ γνωρίζει καλά, πως όλοι οι άνθρωποι και ο Ελληνισμός φυσικά, σε δύσκολες στιγμές στράφηκαν στις Τοπικές και Θεματικές Κοινότητες, σε ομάδες δηλαδή, που με βάση τον τόπο, ή την κοινή δραστηριότητα συνεργάζονταν, έρχονταν σε επαφή, λειτουργούσαν συμπληρωματικά, αντάλλασσαν απόψεις και τελικά αποκτούσαν τη Χαρά της Δημιουργίας, που αποτελεί θεμέλιο λίθο κάθε καλά οργανωμένης και αποδοτικής οικονομίας. Σήμερα, μάλιστα, με τη βοήθεια του Ψηφιακής διευκόλυνσης αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο και δυνατό ΔΙΚΤΥΟ επ’ ωφελεία των ανθρώπων και της κοινωνίας.Δυστυχώς η ελληνική οικονομία στηρίζεται κυρίως Υπηρεσίες και γι’ αυτό με το πρώτο φύσημα του ανέμου πέφτει. Αυτό οφείλουμε να το αλλάξουμε !Θα ήθελα όμως να αναφερθώ και στο ζήτημα της γραφειοκρατίας, που θεωρώ, ότι αποτελεί γάγγραινα για όποια υγιή οικονομική προσπάθεια. Από το Μάιο του 2017 εκπόνησα Νομοσχέδιο για την Θεσμοθέτηση του Κέντρου Εξυπηρέτησης Επιχειρηματικότητας, που θα παρεμβαίνει στις δημόσιες υπηρεσίες με Ισχύ Ανεξάρτητης Αρχής, για να επιλύει με απόλυτη προτεραιότητα δυσλειτουργίες της δημόσιας διοίκησης και θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις. Δυστυχώς το νομοσχέδιο αυτό δεν έτυχε αποδοχής από την τότε κυβέρνηση, στην οποία και συμμετείχα. Το ΕΝΩΝΩ το επαναφέρει τώρα ως κύριο πρόταγμά του !Ακρογωνιαίο όμως λίθο κάθε ισόρροπης κοινωνίας, που θέλει να έχει μέλλον, αποτελεί η Παιδεία. Καταρχήν το ΕΝΩΝΩ αποδίδει θεμελιώδη σημασία στον Πολιτισμό, την Παιδεία και την επάνοδο των Ηθικών Αξιών και του Ανθρώπου στο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ της Κοινωνίας μας. Δεν μπορεί η εκπαιδευτική τηλεόραση να δίνει τη θέση της στα σκουπίδια των “reality shows”. Είναι επιεικώς απαράδεκτο και νομίζω, πως το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πρέπει να επιδείξει κάποια άλλη εγρήγορση στο ζήτημα αυτό !Όμως θεωρώ επίσης αδιανόητη την παντελή απουσία ενός πολύ κρίσιμου μαθήματος από τα σχολεία μας. Του Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τη βοήθεια ψυχομετρικών και άλλων τεστ !Επίσης κρίσιμη προτεραιότητα του ΕΝΩΝΩ είναι η σταδιακή μετατροπή της Γ΄ Λυκείου σε Κολεγιακή Βαθμίδα προετοιμασίας των αποφοίτων του σχολείου για την εισαγωγή τους στον πανεπιστημιακό και την τεχνολογικό, ή τεχνικό κ.λ.π  κύκλο εκπαίδευσης, ώστε να μην εξαρτώνται όλα από μία και μόνη ημέρα εξέτασης.Τέλος στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι νομίζω ώριμες οι συνθήκες να ξεκινήσει με την Ακαδημαϊκή κοινότητα συζήτηση για τη θεσμοθέτηση συμπράξεων των Δημόσιων με ΜΗ κερδοσκοπικά ιδρύματα υπό Κρατική Εποπτεία, με δύο αυστηρές προϋποθέσεις:
α) Την παραχώρηση 15% των θέσεων φοιτητών των ΜΗ κερδοσκοπικών ιδρυμάτων στους επιλαχόντες των πανελληνίων εξετάσεων, ώστε να υπάρξει πλάτεμα της παιδείας και αποφυγή εκροής Ελλήνων Επιστημόνων, αλλά και χρημάτων στο εξωτερικό !β) Την διοχέτευση ποσοστού των διδάκτρων των ΜΗ κερδοσκοπικών ιδρυμάτων σε ειδικό ταμείο για την Βελτίωση των Δημόσιων Πανεπιστημίων μας !Προϋπόθεση  όμως για κάθε αλλαγή αποτελεί η στροφή όλων μας στην κατεύθυνση των ΗΘΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ! Και θα δώσω ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα. Οι Υπερτιμολογήσεις σε Φάρμακα, Εξοπλισμούς και Δημόσια Έργα ΠΟΤΕ ΔΕΝ ήταν οικονομική επιλογή. Ήταν πάντα μία ΑΝΗΘΙΚΗ πρακτική, που βεβαίως οδήγησε σε οικονομικά αδιέξοδα, αλλά είχε ως βάση την ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ !Έτσι αναντίρρητη προτεραιότητα για τον Κόσμο, που επιζητούμε να δημιουργήσουμε, αποτελεί η στροφή στις ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ.Ακόμη και τα Κόμματα, ΕΑΝ ΔΕΝ έχουν πλατιά συμμετοχή των ανθρώπων στις αποφάσεις τους, γρήγορα μετασχηματίζονται σε «κλειστές ροτόντες (μικρών ομάδων)» αποκλειστικής εξυπηρέτησης των συμφερόντων αυτών των γρουπούσκολων. Έτσι γίνονται γάγγραινα, που τρώει τις σάρκες κάθε φιλότιμης προσπάθειας είτε μέσα στην Κυβέρνηση, είτε στο Κοινοβούλιο, είτε στην ίδια την Κοινωνία ! Οι τοπικοί βουλευτές έχουν μετατραπεί, τις περισσότερες φορές,  σε μεταφορείς εντολών της κεντρικής εξουσίας προς τις τοπικές κοινωνίες, ενώ θα έπρεπε να ισχύει το ακριβώς αντίστροφο.Το ΕΝΩΝΩ δημιουργείται, «ανδρώνεται» και ωριμάζει με τη συμμετοχή των ανθρώπων και τη διευκολύνει με ψηφιακό τρόπο μέσω της Πλατφόρμας enonoellada.gr, όπου δημιουργούνται τοπικές και θεματικές κοινότητες, συζητούνται θέματα, ωριμάζουν ιδέες και συνεργασίες, λαμβάνονται αποφάσεις, γίνονται ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα κ.λ.π. Στο ΕΝΩΝΩ απαγορεύεται παρέμβαση στις αποφάσεις μιας τοπικής κοινότητας, παρά μόνο αν έχει περιέλθει σε αδιέξοδο. Επιτέλους οι σημαντικές τοπικές προτεραιότητες οφείλουν να γίνουν εθνικές επιλογές και οι τοπικοί βουλευτές να λογοδοτούν πραγματικά στις τοπικές κοινωνίες, μεταφέροντας τις δικές τους αποφάσεις στην κεντρική εξουσία. Έχουν επιλεγεί οι Καποδιστριακοί Δήμοι ως βάση για τις τοπικές Κοινότητες, όχι οι καλλικρατικοί, που πολλές φορές είναι αχανείς και ξένοι για τους ανθρώπους. Στους παλιούς Καποδιστριακούς Δήμους οι άνθρωποι έρχονταν σε επαφή, συνεννοούνταν και συνεργάζονταν πιο εύκολα. Η επόμενη βαθμίδα είναι οι Νομαρχιακές Κοινότητες, αφού στους Νομούς νιώθουν οικεία οι άνθρωποι και όχι στις μακρινές περιφέρειες.  Μάλιστα οι Νομαρχιακές Κοινότητες έχουν την ευχέρεια από το ΕΝΩΝΩ για τη δημιουργία Νομαρχιακών Κομμάτων, ώστε να απελευθερωθούν οι δυνάμεις τους και να απεγκλωβισθούν. Τέλος πια στην κηδεμονία των κεντρικών εξουσιών !Καλό Αγώνα σε όλους !
Σας ευχαριστώ θερμά !

Kαι εγώ σας ευχαριστώ

Απο Βίκυ ΜπαϊρακτάρηΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more