Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Τι είναι η ομάδα κοινωνικής εγρήγορσης...

 


     

Ο Πρόεδρος της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ) Βασίλης Αναστασόπουλος μίλησε χθες στον Ρ/Σ Ιόνιον FM 96,1, στην εκπομπή «πρωινή περίπολος» του δημοσιογράφου Δημήτρη Κολόκα, με θέμα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας.

     Χαρακτηριστικά τόνισε ότι: «η πορεία μας, σαν χώρα, είναι ανάλογη της ποιότητας του πολιτικού προσωπικού, καθώς εάν υπήρχε ηγέτης εθνικής εμβέλειας, θα είχε θέσει τους Τούρκους προ των ευθυνών τους».

     Όπως πρόσθεσε ο κ. Αναστασόπουλος «κάθε χώρα καθορίζεται από την ηγεσία, δηλαδή από την ποιότητα του ηγέτη».

     Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά δήλωσε ότι: «πάσχουμε από ένα φοβικό σύνδρομο έναντι της Τουρκιάς και αυτό καθορίζει την σχέσεις μας απέναντι στην Άγκυρα, αφού θεωρούν κάθε φορά που θα γλιτώσουμε το θερμό γεγονός, ως μεγίστη επιτυχία».

      «Κι αυτό γιατί φοβούνται ότι θα την πατήσουν, όπως ο Σημίτης στα Ίμια, με αποτέλεσμα οι πολιτικές που εφαρμόζουν να είναι πρόχειρες και τυχάρπαστες».

     Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου, τι σημαίνει εγκατάλειψη παθητικής διπλωματίας, ο κ. Αναστασόπουλος διευκρίνισε ότι παθητική διπλωματία είναι αυτή που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα(!), είναι να κάθεσαι να περιμένεις τον Ερντογάν πότε θα κάνει κίνηση και μετά να προσπαθείς να κάνεις διορθώσεις, ενώ στην ενεργή διπλωματία διαμορφώνεις εσύ την ατζέντα».

Ακολουθεί συνημμένο ολόκληρο το ηχητικό απόσπασμα.

               Για επικοινωνία: Email: ixnilatis.oke@gmail.com,

                             κιν. 6931850885, Site: oke-i.gr

           facebook: https://www.facebook.com/oke.parembasi

                            https://twitter.com/vassilisanast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more