Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Κόμβο Μαυροβουνίου

 


Στα κάγκελα οι πωλητές Λαϊκών αγορών 


 

Καταγγέλλουν ότι η Κυβέρνηση βάζει ιδιώτες από την πίσω πόρτα 


Ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης για τον κλάδο των λαϊκών αγορών, καθώς επαγγελματίες, πωλητές και παραγωγοί αντιδρούν στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που αφορά τη λειτουργία των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργικό συμβούλιο χωρίς να γινει κουβέντα με εκπροσώπους των λαϊκών αγορών. 


Στη Πέλλα, σήμερα δεκάδες επαγγελματίες συγκεντρώθηκαν στον κόμβο Μαυροβουνίου μαζί με τα αυτοκίνητα τους  εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις προωθούμενες αλλαγές και κάνοντας πορεία με τα αυτοκίνητα μέσα στην Σκύδρα διαμαρτυρόμενοι. 


«Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο πέρα για πέρα αντίθετο προς τα συμφέροντα των λαϊκών αγορών που επιθυμεί από την "πίσω πόρτα" να βάλει τους ιδιώτες-κερδοσκόπους στον χώρο. Θα αγωνιστούμε να κρατήσουμε τις λαϊκές αγορές στη φιλοσοφία του κοινωνικού συνόλου που βοηθά τους καταναλωτές και τους φτωχούς να εργαστούν και να κρατήσουν τη θέση τους», δήλωσαν  χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των φορέων των Λαϊκών αγορών Πέλλας μπροστά σε 70 πωλητές που διαμαρτύρονται. 


"Ένας νόμος κομμένος και ραμμένο στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που βάζει το νέο νομοσχέδιο από την πίσω πόρτα στον χώρο των λαϊκών αγορών. Θέλουμε τον εκσυγχρονισμό, θέλουμε την διαφάνεια, θέλουμε την ισονομία στον χώρο μας, προς όφελος των καταναλωτών πρωτίστως και της αγροτικής οικονομίας", αναφέρε χαρακτηριστικά 


Απευθυνόμενοι  προς τον αρμόδιο Υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη, τόνισαν «Σκεφτείτε καλά τι πάτε να κάνετε! "Όχι" στον αφανισμό των λαϊκών αγορών, "ναι" στον εκσυγχρονισμό τους. Είμαστε εξοργισμένοι, θέλετε να εξαθλιώσετε όλο αυτό το κομμάτι της αγοράς που είναι μέσο βιοπορισμού».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more