Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Στελέχη του ΚΚΕ σε τηλεοπτικούς σταθμούς

 


Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στον τ/σ OPEN: Καθολική επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς παζάρια με τους κλινικάρχες



Το «μείγμα» των περιοριστικών μέτρων μπορεί να αλλάζει κατά διαστήματα με το συνεχόμενο «άνοιξε - κλείσε», αλλά αυτό που δεν αλλάζει είναι τα κριτήρια με τα οποία γίνεται αυτή η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, τόνισε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» το πρωί της Πέμπτης.

Όπως εξήγησε, η συγκεκριμένη διαχείριση της πανδημίας υπαγορεύεται από το γεγονός πως θεωρούν «φυσικό φαινόμενο» ότι το σύστημα Υγείας θα είναι χάλια, ως αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της Υγείας που ακολούθησαν η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Επίσης, ένα άλλο δεδομένο που υπαγορεύει αυτού του είδους τη διαχείριση και τα συνεχόμενα «άνοιξε - κλείσε» είναι πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα «βρίσκουν τοίχο» στους χώρους δουλειάς που είναι εστίες υπερμετάδοσης.

Σε σχέση με το «παραμυθάκι» ότι τάχα φταίνε οι διαδηλώσεις για την αύξηση των κρουσμάτων, υπογράμμισε πως έχει ξαναπαιχτεί. «Στον Πειραιά αυτή τη στιγμή βράζει ο τόπος, όμως δεν υπήρχε καμία διαδήλωση. Αντίθετα, στο Πειραιά αυτό που γίνεται είναι ότι στριμώχνονται εργαζόμενοι μέσα στη Ζώνη του μετάλλου, στο ΣΕΜΠΟ και την COSCO», είπε, στηλιτεύοντας αυτή την άθλια κυβερνητική προπαγάνδα.  

Το κρίσιμο ζήτημα, σημείωσε ο Κύριλλος Παπασταύρου, είναι να παρθούν μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων, με νέες προσλήψεις, με καθολική επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, χωρίς παζάρια με τους κλινικάρχες που έχουν θησαυρίσει μέσα στην πανδημία και όχι να φορτώνεται η πανδημία στην ατομική ευθύνη των εργαζομένων.


Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος & μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στον τ/σ Kontra: Είναι έγκλημα να πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ και η κυβέρνηση να αρνείται να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα

https://youtu.be/fs-q4QqBi2Q


«Δεν μπορεί κάποιος να πεθαίνει αναμένοντας ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ και ο ιδιωτικός τομέας να θησαυρίζει», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra» το βράδυ της Τετάρτης.

«Αυτό κατά τη γνώμη του ΚΚΕ είναι έγκλημα», είπε, προσθέτοντας πως «ο ιδιωτικός τομέας κάνει πάρτι», καθώς τα δημόσια νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε «μιας νόσου» και επί της ουσίας είναι κλειστά για τους υπόλοιπους ασθενείς.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος εξήγησε ότι «η Ελλάδα δεν είναι η εξαίρεση στον κανόνα, η ίδια κατάσταση υπάρχει σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες είτε πέρασαν μνημόνια είτε όχι», αφού διαμορφώθηκε σε επίπεδο ΕΕ -και όχι μόνο σε αυτή- ένα δημόσιο σύστημα Υγείας που είναι ξεχαρβαλωμένο, για να μπορέσει να αναπτυχθεί ο ιδιωτικός τομέας Υγείας, ενώ η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι υποτυπώδης.

Επίσης, κατήγγειλε τις διώξεις των υγειονομικών, όπως του προέδρου του Σωματείου των Εργαζομένων του «Αγ. Σάββα».

Αναφερόμενος στη χαλάρωση του λοκντάουν, υπογράμμισε πως η έλλειψη μέτρων προστασίας, ειδικά στους εργασιακούς χώρους, σε συνδυασμό με την άρνηση της κυβέρνησης να θωρακίσει το σύστημα Υγείας και να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα δημιουργούν έναν φαύλο κύκλο, με αποτέλεσμα να μη μειώνονται τα κρούσματα.



--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "Γραφείο Τύπου ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας ΚΚΕ" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to presskokmkke+unsubscribe@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/presskokmkke/fa76777f-9393-462f-875a-72b2b7f6e58dn%40googlegroups.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more