Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Εντός του Μαΐου οι αιτήσεις για την Εισαγωγή μαθητών στην Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών



Ενημερώνουμε το κοινό της περιοχής μας πως η περίοδος υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών στην Α’ τάξη του Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών για το σχολικό έτος 2021-2022, ορίζεται από Δευτέρα 3 έως Δευτέρα 31 Μαΐου 2021.

        Οι απόφοιτοι δημοτικού εισάγονται στο Μουσικό Σχολείο ύστερα από διαδικασία επιλογής, που θα διενεργηθεί από πενταμελή επιτροπή οριζόμενη από το Υπουργείο Παιδείας. Για τον καθορισμό των ημερομηνιών των εξετάσεων θα γίνει εγκαίρως ενημέρωση με νέο έγγραφο.

Για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α’ Γυμνασίου, δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις μουσικής, παρά μόνο μουσική αντίληψη. Η διαδικασία επιλογής έχει στόχο να διερευνήσει την ευαισθησία και την κλίση τους προς τη μουσική. Οι θεματικές ενότητες, στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι, είναι: «Ρυθμός», «Ακουστική Ικανότητα», «Φωνητική Ικανότητα», «Διάκριση Ηχοχρωμάτων» και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (Ευρωπαϊκό ή Παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής.

Για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-2022, οι γονείς- κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών από τις 3 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2021 και ώρα 14:00 υποβάλλουν ηλεκτρονικά   αίτηση συμμετοχής στο mail@gym-mous-giann.pel.sch.gr. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης καθώς και για να ενημερωθούν αναλυτικά για τη διαδικασία επιλογής οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2382028999 και 6936626194.

 

Η Διευθύντρια

Πισμίση Ελένη           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more