Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Το Μέλλον της Ευρώπης στο επίκεντρο της συνάντησης Κ. Τασούλα - Μ. Βαρβιτσιώτη

 



TASOYLAS BARBITSIOTHS 7 4 2021

• Με τον αναπλ. Υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, συναντήθηκε  ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.
Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε το πλαίσιο των κοινών δράσεων ενόψει της έναρξης του Διαλόγου για το Μέλλον της Ευρώπης, τον προσεχή Μάιο, που συμπίπτει χρονικά με την επέτειο των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Ηπειρώτης Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε ότι η Βουλή θα συμμετάσχει ενεργά, με στοχευμένες δράσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής του Διαλόγου για το Μέλλον της Ευρώπης, με στόχο αυτός να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ουσιαστικός και εποικοδομητικός.
O Αναπληρωτής Υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στον σημαντικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν τα Εθνικά Κοινοβούλια και ειδικότερα η Ελληνική Βουλή, στον πανευρωπαϊκό διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης. Επισήμανε, ακόμη, ότι η Ελλάδα μπορεί να εμπλουτίσει δημιουργικά την ατζέντα με το όραμά της για μια Ευρώπη πιο ισχυρή, πιο ανοιχτή, πιο φιλόδοξη.
Η ελληνική πρόταση, όπως αυτή παρουσιάστηκε πρόσφατα από τον κ. Βαρβιτσιώτη στο Υπουργικό Συμβούλιο, περιλαμβάνει 6+1 άξονες και συγκεκριμένα: το Ευρωπαϊκό πλαίσιο Άμυνας και Ασφάλειας, τις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Συνοχής, το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή, το Μεταναστευτικό, την Έρευνα και την Καινοτομία, τη στρατηγική εμβάθυνσης της ΟΝΕ και το τρίπτυχο Κράτος Δικαίου-Δημοκρατία-Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Στη συνάντηση παρέστη επίσης ο κ. Κωνσταντίνος Αλεξανδρής, Ειδικός Απεσταλμένος του Υπουργείου Εξωτερικών για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more