Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς και η Επίτροπος Γιούανσον σε υπουργική σύνοδο για την ένταξη των μεταναστών



 



Ο  Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ίλβα Γιούανσον και η Υπουργός Επικρατείας κ. Μαριάνα Βιέιρα ντα Σίλβα, εκπροσωπώντας την πορτογαλική Προεδρία, θα εγκαινιάσουν την άτυπη υπουργική σύνοδο για την ένταξη, την οποία διοργανώνει η πορτογαλική Προεδρία.

 

Η σύνοδος θα εστιάσει στον αντίκτυπο που έχει η πανδημία στις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των μεταναστών και στον ρόλο των πολιτικών ένταξης στην αγορά εργασίας  για την οικονομική ανάκαμψη. Η σύνοδος θα αποτελέσει επίσης ευκαιρία να συζητηθεί ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων και των τοπικών αρχών στη διαμόρφωση των πολιτικών ένταξης.

 

Ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς δήλωσε σχετικά: «Ένταξη σημαίνει οι άνθρωποι να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και τα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να ευημερήσουν καθώς η κοινωνία μας και η αγορά εργασίας εξελίσσονται. Η βελτίωση της πρόσβασης στην εκπαίδευση, την απασχόληση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη στέγαση είναι καίριας σημασίας τόσο για τους ανθρώπους που έρχονται στην Ευρώπη και τις τοπικές κοινότητες, όσο και για μια υγιή κοινωνία και για την οικονομική ανάκαμψη».

 

Η Επίτροπος κ. Γιούανσον δήλωσε: «Η νόσος COVID-19 ανέδειξε την καίρια συμβολή των μεταναστών στην κοινωνία μας, παρόλο που η πανδημία όξυνε τις υπάρχουσες ανισότητες. Σήμερα, οι πολιτικές ένταξης είναι σημαντικότερες από ποτέ και γι' αυτό πρέπει να εστιάσουμε στις επιπτώσεις που έχει η πανδημία στις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και στο πώς θα επιτύχουμε μια ανάκαμψη χωρίς αποκλεισμούς

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more