Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων για τον θάνατο του Πρίγκιπα Φιλίππου

 Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου, με επιστολή που απηύθυνε προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, Sir Lindsay Hoyle.

Στην επιστολή του, ο κ. Τασούλας ανέφερε:

«Εκ μέρους των μελών της Βουλής των Ελλήνων και εμού του ιδίου, θα ήθελα να σας εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου για την εκδημία της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητος Πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου υπήρξε επιφανής προσωπικότητα με διεθνή αναγνώριση και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, την βιομηχανία και το περιβάλλον, για το οποίο υπηρέτησε ως επικεφαλής του βρετανικού τμήματος του  Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση, επί σειρά ετών. Αφιερώθηκε στην υποστήριξη πολυάριθμων φιλανθρωπικών οργανώσεων με σθένος και παρρησία, κερδίζοντας τον σεβασμό με το ήθος και την ευρύτερη συγκρότησή του.  

Η Βουλή των Ελλήνων, συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και τα αισθήματα συμπάθειας προς την Αυτή Μεγαλειότητα την Βασίλισσα, την Βασιλική Οικογένεια και τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παρακαλώ όπως δεχθείτε, αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, τη διαβεβαίωση της ειλικρινούς εκτίμησής μου.»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more