Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Το Πόρτο Καρράς μπορεί να προσφέρει νέες αναπτυξιακές προοπτικές στην κοινωνία και την οικονομία της Χαλκιδικής.

 




Ένα νέο κύκλο συναντήσεων, με αντικείμενο την κατάσταση στην τουριστική οικονομία της Χαλκιδικής ξεκίνησε η Κυριακή Μάλαμα, με πρώτο σταθμό το Πόρτο Καρράς, όπου συναντήθηκε, αφενός, με αντιπροσωπεία του Σωματείου εργαζόμενων “Κέλυφος” κι αφετέρου, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Dimera Group κ. Αρτούρ Νταβιντιάν. Αντικείμενα των συναντήσεων αποτέλεσαν η επανεκκίνηση του Πόρτο Καρράς, το πλάνο αναβάθμισης του συγκροτήματος, αλλά και το μέλλον της εργασίας και τα οφέλη της τοπικής κοινωνίας από την συγκεκριμένη επένδυση. Όπως τονίστηκε στη συνάντηση με τους εργαζόμενους, βασικός στόχος είναι η τοπική κοινωνία της Σιθωνίας και της Χαλκιδικής συνολικότερα να καταστεί συμμέτοχος σε αυτή την ανάπτυξη, ώστε τα οφέλη από την αναβάθμιση του Πόρτο Καρράς να αγγίξουν τον τόπο, να συμβάλλουν στην δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, αλλά και στην ανάταση συνολικότερα της οικονομίας της περιοχής, η οποία βίωσε μία πολύ δύσκολη τουριστική περίοδο πέρσι. 

Στην συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Dimera Group τονίστηκε ιδιαίτερα η σημασία που έχει το brand name Πόρτο Καρράς για την Σιθωνία και τη Χαλκιδική. Όπως υπογραμμίστηκε, το Πόρτο Καρράς μπορεί και πρέπει να στοχεύσει ψηλά και να ανοίξει νέες προοπτικές για την τουριστική οικονομία του τόπου. Ο γαστρονομικός τουρισμός, η αναβάθμιση της παροχής των τουριστικών υπηρεσιών, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο τουρισμός ευεξίας, είναι, όπως σημειώθηκε, μερικά από τα πεδία στα οποία το Πόρτο Καρράς μπορεί να πρωταγωνιστήσει.   

Η Κυριακή Μάλαμα από την πλευρά της υπογράμμισε και στις δύο συναντήσεις ότι η αναβάθμιση του Πόρτο Καρράς αποτελεί επιθυμία της κοινωνίας της Σιθωνίας και της Χαλκιδικής, με ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική ανταποδοτικότητα αυτής της επένδυσης. Υπογράμμισε ότι ο τουρισμός θα πρέπει να αποτελέσει την αιχμή της ανάπτυξης στη Χαλκιδική, ενώ υπογράμμισε ότι σε αυτές τις προσπάθειες απαιτείται κι η καθοριστική συμβολή του κράτους κι ιδιαίτερα του Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο θα πρέπει άμεσα να αποσαφηνίσει το πλαίσιο λειτουργίας του τουρισμού φέτος, ώστε να μπορέσουν οι συντελεστές κι οι εργαζόμενοι του Πόρτο Καρράς να ξεκινήσουν άμεσα την προσπάθεια τους.


-- 
Γραφείο Κυριακής Μάλαμα
Βουλευτή Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ
Αν. Τομεάρχη Μακεδονίας - Θράκης ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more