Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΚΕ-ΚΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

 



 

            Οι Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και τις ΚΝΕ οργανώνουν εξορμήσεις ενημέρωσης των νέων στρατευμένων και του λαού της περιοχής μας, συγκεντρώσεις έξω από στρατόπεδα με βασικό σύνθημα «Τα προβλήματα δεν σταματάνε στις πύλες των στρατοπέδων ούτε η διεκδίκηση των δικαιωμάτων».

            Στο πλαίσιο της πανελλαδικής παρέμβασης για τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων αυτή τη βδομάδα 14-18 Απρίλη, θα μοιραστεί πλατιά σχετική ανακοίνωση, ενώ η δραστηριότητα θα κορυφωθεί με μαζική παρέμβαση και εξόρμηση στο Λευκό Πύργο την Κυριακή 18/4 στις 6μμ για την ενημέρωση του λαού της Θεσσαλονίκης για την Νατοϊκή Άσκηση πρόβα πολέμου “Defender Europe 2021” που μέσω της χώρας μας προωθούνται νατοϊκές δυνάμεις στα σύνορα με τη Ρωσία.

            Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν το λαό και την νεολαία να επαγρυπνούν για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, να διεκδικήσουμε μέτρα για τους νέους στρατευμένους:

-       Όχι στην αύξηση της θητείας. Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει εδώ και τώρα την έκτακτη οικονομική στήριξη των στρατευμένων, ώστε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να μην επιβαρύνονται οι οικογένειες τους με το μεγάλο κόστος της θητείας τους.

-       Αντί να δίνουν 4 δις  ευρώ κάθε χρόνο για τις στρατιωτικές δαπάνες που απαιτούν η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που αιματοκυλίζουν τους λαούς, να εξασφαλίσουν τώρα την αποσυμφόρηση θαλάμων και κοινόχρηστων χώρων, συνεχή απολύμανση, επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ στις Μονάδες.

-       Να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα ασφαλή εμβόλια για να προχωρήσουν γρήγορα ο εμβολιασμός των στρατιωτών και η υπεύθυνη ενημέρωση από τους υγειονομικούς.

-       Να δοθούν όλες οι άδειες και οι άδειες ορκωμοσίας, να πραγματοποιούνται όλες οι έξοδοι των στρατιωτών, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Να πραγματοποιούνται δωρεάν επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ πριν από την άδεια και πριν την επιστροφή από αυτή.

-       Οι νέοι στρατευμένοι να πούνε όχι στην καταστολή και τον αυταρχισμό, όχι στα σχέδια για αξιοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στο λαό.

-       Να κλείσουν η Σούδα, όλες οι ξένες βάσεις και τα Στρατηγεία στην χώρα μας, καμία συμμετοχή στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που σημαδεύουν άλλους λαούς, να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων:

-       Παρασκευή 16/4 συγκέντρωση στις 12μμ έξω από το Γ’ Σώμα Στρατού

-       Σάββατο 17/4 εξόρμηση στην 24η  Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στο Λιτόχωρο Πιερίας

-       Κυριακή 18/4 μαζική παρέμβαση στο Λευκό Πύργο στις 6μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more