Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Πυρκαγιά και πάλι στην Κρύα Βρύση δίπλα σε οικόπεδα την πόλης ! (video)

 


Γράφει ο Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου

Νέα πυρκαγιά στην Κρύα Βρύση σήμερα το μεσημέρι στην βορειοανατολική πλευρά της Κρύας Βρύσης σε ξερό στραγγιστικό κανάλι που γειτνιάζει όμως με χέρσα οικόπεδα της πόλης στην περιοχή του Ν. Συνοικισμού.


Η φωτιά λόγο και του ανέμου που επικρατούσε εκείνη την ώρα, ξεκίνησε γύρω στις 2.30 μ.μ.) επεκτάθηκε σε μήκος 300 περίπου μέτρων εντός του καναλιού, αλλά και εκατέρωθεν στα χέρσα οικόπεδα από την πλευρά του οικισμού και σε δεντροκαλλιέργειες από την άλλη πλευρά των αγροκτημάτων, κάνοντας μάλιστα μικρές ζημίες σε δέντρα παρακείμενου χωραφιού.


Ένα πυροσβεστικό όχημα με δύο άνδρες έφτασαν στο σημείο όπου και έλεγξαν και έσβησαν την φωτιά, η οποία θα μπορούσε πολύ εύκολα να επεκταθεί, λόγο και του αέρα, και προς τον οικισμό όπου στην περιοχή έχει αγροτικές αποθήκες αλλά και μία - δύο απομονωμένες οικίες.

Το φαινόμενο των πυρκαγιών το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Κρύα Βρύση και μάλιστα οι περισσότερες εντός ή κοντά στον οικισμό, πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τις τοπικές αρχές, με τον Δήμο να εφαρμόσει το νόμο στις περιπτώσεις του μη καθαρισμού των εγκαταλειμμένων οικοπέδων, αλλά θα πρέπει να ξανατεθεί επί τάπητος η προοπτική δημιουργίας ενός εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού στην Κρύα Βρύση με την κατάλληλη εκπαίδευση των μέλλων εθελοντικών ομάδων που έχει στην Κρύα Βρύση και βοηθάνε έτσι και αλλιώς σε κάθε παρόμοια έκτακτη ανάγκη όπως συνέβη και σήμερα με την παρουσία στο συμβάν ανδρών της ΕΝ.Ε.ΕΦ. ( Ένωση Ελλήνων Εφέδρων) σύλλογος που εδρεύει στην Κρύα Βρύση.


Δείτε το βίντεο:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more