Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς ανακοίνωσε την ομάδα της ΕΕ που θα συμμετάσχει στην πρώτη «Διεθνή Πρόκληση Κυβερνοασφάλειας»


 


 

Κατά την πρώτη επίσκεψή του στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA), ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας και υπεύθυνος για τη στρατηγική ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε την ομάδα της ΕΕ που θα συμμετάσχει στην πρώτη «Διεθνή Πρόκληση Κυβερνοασφάλειας». Οι 36 νέοι παίκτες που θα συμμετάσχουν στην «ομάδα ΕΕ» είναι ηλικίας από 18 έως 26 ετών και προέρχονται από 17 ευρωπαϊκές χώρες.

 

Ο ENISA διοργανώνει για πρώτη φορά τον διαγωνισμό «Διεθνής Πρόκληση Κυβερνοασφάλειας»  από κοινού με διάφορους περιφερειακούς και διεθνείς οργανισμούς. Ομάδες από όλο τον κόσμο θα αντιμετωπίσουν διάφορες προκλήσεις, όπως διαδικτυακές εφαρμογές, λειτουργικά συστήματα, κρυπτογράφηση, αντίστροφη μηχανική, υλικές προκλήσεις, εγκληματολογία και παιχνίδια διαφυγής. Από το 2015, ο Οργανισμός συντονίζει επίσης την Ευρωπαϊκή Πρόκληση Κυβερνοασφάλειας, έναν ετήσιο διαγωνισμό που φιλοδοξεί να ενθαρρύνει τους νέους να ακολουθήσουν σταδιοδρομία στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, ενισχύοντας παράλληλα τις δεξιότητές τους.

 

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε σχετικά: «Ο ENISA είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής μας για την Ευρωπαϊκή Ένωση Ασφάλειας, καθώς η κυβερνοασφάλεια παραμένει προτεραιότητα λόγω των συνεχιζόμενων και αυξανόμενων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε στον τομέα αυτό. Η εκπαίδευση και οι δεξιότητες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας μπορούν να μας προετοιμάσουν να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις ασφάλειας. Θα ήθελα να συγχαρώ τους νέους που θα εκπροσωπήσουν την ΕΕ στην πρώτη Διεθνή Πρόκληση Κυβερνοασφάλειας και τους εύχομαι καλή επιτυχία στον διαγωνισμό. Ο νέος αυτός διαγωνισμός για την κυβερνοασφάλεια εντάσσεται στις προσπάθειές μας για ειδικευμένο εργατικό δυναμικό στον τομέα της κυβερνοασφάλειας στην Ευρώπη».

 

Ο Juhan Lepassaar, εκτελεστικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Κυβερνοασφάλεια, πρόσθεσε: «Η Διεθνής Πρόκληση Κυβερνοασφάλειας θα βοηθήσει τα κράτη μέλη να καταρτίσουν τους νέους τους, ενώ παράλληλα ευνοεί την ανταλλαγή γνώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο». 

 

Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς συναντήθηκε επίσης με το προσωπικό του ENISA και συζήτησε τον τρόπο με τον οποίο ο Οργανισμός συμβάλλει στην ασφάλεια της ΕΕ και στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ασφάλειας, καθώς και στην εφαρμογή της πράξης της ΕΕ για την κυβερνοασφάλεια και της νομοθεσίας για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more