Κυριακή 9 Μαΐου 2021

«Βόμβες» Λαφαζάνη: Ο Τσίπρας βαρίδι για ΣΥΡΙΖΑ-«Δώρο» για Μητσοτάκη-Δεν υπάρχει αντιπολίτεση

 




«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι τακτικιστής και το κύριο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα της εξουσίας και η καρέκλα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, με τη φιλοδοξία να επανέλθει, υποτίθεται, στην κυβέρνηση. Για μένα ο Αλέξης Τσίπρας έχει τελειώσει πολιτικά, δεν μπορεί να επανέλθει στην κυβερνητική εξουσία. Όσο είναι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα βαρίδι γι’ αυτό το κόμμα», τόνισε ο πρώην υπουργός και πρώην επικεφαλής της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης.

O κ. Λαφαζάνης μίλησε στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης, με αφορμή άρθρο που δημοσίευσε (ενόψει έκδοσης του βιβλίου του με τίτλο «η Μεγάλη Προδοσία») περί παρασκηνιακής συμφωνίας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ το 2015 και σε κάθε περίπτωση την μη διεξαγωγή άμμεσα εκλογών με αντάλλαγμα την υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου από την τότε αντιπολίτευση, την οποία εν συνεχεία δεν τήρησε ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτή τη στιγμή ο Τσίπρας είναι “θείο δώρο” για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση στη χώρα», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης. «Υπάρχει ένα τεράστιο κενό ουσιαστικής αντιπολίτευσης απέναντι σε μια πολύ κακή κυβέρνηση

Στην παρατήρηση ότι από την πλευρά του τότε Προέδρου της ΝΔ και νυν Ευρωβουλευτή κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διαψεύδονται οι ισχυρισμοί του, ο κ. Λαφαζάνης απάντησε: «Δεν μπορεί να πει κάτι το διαφορετικό ο κ. Μεϊμαράκης, διότι αν ομολογούσε ότι υπήρχε μια τέτοια συμφωνία θα έπρεπε να ομολογήσει ότι ο Τσίπρας τους ενέπαιξε, ότι ο Τσίπρας υφάρπαξε την ψήφο τους για να τους τη “φέρει” μετά και να τους πάει σε εκλογές “σφαγείο”, έχοντας βάλει τους αντιπάλους του να ψηφίσουν το πρόγραμμα της νέας τετραετίας του και επομένως ότι ήταν θύματα μια μεγάλης κοροϊδίας. Δεν θα το έκανε ποτέ δημόσια ο κ. Μεϊμαράκης. Η αλήθεια είναι όπως ακριβώς τη γράφω 100% στο άρθρο μου στην Iskra, διότι είναι διασταυρωμένη απολύτως, πρώτα από μένα, που ζούσα τα γεγονότα τότε αλλά και από ισχυρότατες πηγές μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ και μέσα από τη ΝΔ».

Χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις, ο ίδιος συνέχισε: «Από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και το αποτέλεσμα του, πανικοβλήθηκε όλο το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο, ο Πρ.Παυλόπουλος, ο Αλ.Τσίπρας, ο Βαγγ.Μεϊμαράκης, η Φ.Γεννηματά, ο Στ.Θοδωράκης κλπ. Διότι το δημοψήφισμα τίναζε στον αέρα τη μνημονιακή εξαρτημένη Ελλάδα. Λοιπόν, όλοι αυτοί από την επόμενη ημέρα το πρωί, με επικεφαλής τον Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο, συγκάλεσαν συμβούλιο αρχηγών και άρχισαν να βυσσοδομούν ως παρακρατικήσυνωμοτική ομάδα, υπό την γερμανική κηδεμονία, για να καταλύσουν το Σύνταγμα και τη λαϊκή βούληση έτσι όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα, προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία της χώρας μας πάνω στις καταστροφικές μνημονιακές ράγες».

Στην παρατήρηση ότι οι αποκαλύψεις του θα μπορούσαν να ερμηνευτούν και ως προσπάθεια διάχυσης της ευθύνης Τσίπρα για την «κωλοτούμπα» του δημοψηφίσματος στο σύνολο του πολιτικού συστήματος, ο Λαφαζάνης, τόνισε πως δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση: «Την επόμενη μέρα από το δημοψήφισμα, όπως σας είπα συνεκλήθη συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, το οποίο συνωμοτούσε για το πώς θα αλλοιώσει την ψήφο του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα και σύσσωμοι η κατεστημένη πολιτική ηγεσία είχε ένα και μόνο στόχο: Πως να εξουδετερώσει πολιτικα τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την τότε ΛΑ.Ε, ως τους μόνους που ήταν ικανοί να χαλάσουν τα σχέδια τους.»

Σε ερώτηση στον Παναγιώτη Λαφαζάνη αν επιδιώκει να παίξει ρόλο στο ΣΥΡΙΖΑ ή και να συνεργασθεί μαζί του, ο Π. Λαφαζάνης τόνισε ότι “δεν υπάρχει καμία περίπτωση επανόδου ή συνεργασίας με ένα κόμμα που ψήφισε και εφάρμοσε μνημόνια στη χώρα μας.”

Τέλος ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε την άποψη πως «μετά την πανδημία έρχεται νέο μνημόνιο λόγω της υπερδιόγκωσης του Δημοσίου Χρέους».

1 σχόλιο:

  1. Ο μόνος καθαρός είναι αυτός. Εγώ διαφωνώ στο φουλ αλλά οι απόψεις του είναι σταθερές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more