Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Στον δρόμο βγαίνει για την εργατική Πρωτομαγιά το ΚΚΕ

 


           

Ο ηρωικός αγώνας του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη αποτελεί μια από τις πιο λαμπρές σελίδες στην Ιστορία του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα.

            Η απεργία των καπνεργατών που διεκδικούσαν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η ανυποχώρητη στάση των εργαζόμενων και όλου του λαού της Θεσσαλονίκης μπροστά στην τρομοκρατία και στη δολοφονική διάθεση της χωροφυλακής που χτυπούσε άοπλους διαδηλωτές, δείχνει τη δύναμη του λαού η οποία μπορεί να ακυρώσει τους σχεδιασμούς κυβερνήσεων και εργοδοσίας, και να θέσει στο προσκήνιο τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες.  

            Σήμερα, που οι επιχειρηματικοί όμιλοι χέρι – χέρι με την κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα φορτώνουν στο λαό νέα μέτρα και εξαπολύουν παράλληλα μία νέα επίθεση με το αντεργατικό τερατούργημα που ετοιμάζεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση της ΝΔ το οποίο φέρνει τις «ανατροπές του αιώνα» στα εργασιακά δικαιώματα και τη συνδικαλιστική δράση, ο Μάης του ’36 όπως και όλοι οι εργατικοί – λαϊκοί αγώνες αποτελούν παρακαταθήκη. Διδάσκουν πως όταν ο λαός πιστέψει στη δύναμή του μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, μπορεί να ανατρέψει τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου που μας θέλει σύγχρονους σκλάβους του 21ου αιώνα, μπορεί να χαράξει το δικό του δρόμο για την οριστική κατάργηση της μισθωτής «σκλαβιάς».

            Τιμώντας το Μάη του 1936, οι κλαδικές Οργανώσεις της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, πραγματοποιούν διήμερες εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο 8-9 Μάη.

·Το Σάββατο 8/5 θα πραγματοποιηθούν Ιστορικοί Περίπατοι, στις 10:00 το πρωί και στις 12:00 το μεσημέρι με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Ελευθερίας.

·Την Κυριακή 9/5 θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση στις 18:30 το απόγευμα, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης (στις Ομπρέλες).

                               Το Γραφείο Τύπου

                                της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more