Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Ο Τουρισμός ελπίδα για ανάκαμψη στην Πέλλα

 


Ο τουρισμός άνοιξε- Περιμένουμε να ανοίξουν και τα Λουτρά 

 Επαναλειτουργούν τα ξενοδοχεία σε Λουτρά και Παλαιό Άγιο Αθανάσιο



 Με πνεύμα αισιοδοξίας και την προσδοκία ότι η φετινή καλοκαιρινή περίοδος θα είναι καλύτερη από την περσινή για την Πέλλα αντιμετωπίζουν οι ιθύνοντες και οι επαγγελματίες του τουρισμού το επίσημο άνοιγμα του κλάδου. 

Όλα είναι πλέον στη θέση τους, με τα καταλύματα να επαναλειτουργούν στο σύνολό τους έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Οι δρόμοι το Σαββατοκύριακο είχαν κόσμο από πολίτες που με το άνοιγμα των δια νομαρχιακών μετακινήσεων, επέλεξαν την Πέλλα για την πρώτη του εξόρμηση. Αν δεν υπάρξουν δυσάρεστα απρόοπτα, από τον Ιούνιο τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά για την περιοχή μας! Και στην Έδεσσα ανοίγουν τα ξενοδοχεία, τα οποία όμως θα στερηθούν προς το παρόν Ισραηλινούς επισκέπτες λόγω των πρόσφατων πολεμικών γεγονότων.
Ωστόσο, με την επικείμενη χαλάρωση των περιορισμών σε Ευζώνους, Νίκη αλλά και στα σύνορα με την Βουλγαρία, προσδοκάται πως θα έρθουν ξανά τουρίστες από τα Βαλκάνια, ενώ τα πρώτα αεροπλάνα από Σκανδιναβία αναμένονται στις αρχές Ιουλίου. Φυσικά η Πέλλα είναι εναλλακτικός τουρισμός αλλά σίγουρα κάτι κερδίζει από την καλοκαιρινή σεζόν με τις μονοήμερες εκδρομές στα Λουτρά. Όσο για την τουριστική οργάνωση των Δήμων, αυτή είναι ανύπαρκτη καθώς καμιά καμπάνια δεν έχει ξεκινήσει οργανωμένα και με στοχοθέτηση. 


Καλύτερα φέτος
Αισιόδοξα είναι τα πράγματα  ότι η φετινή θερινή περίοδος θα είναι τουριστικά αρκετά καλύτερη από την περσινή για την Πέλλα, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και δεν υπάρξουν δυσάρεστα απρόοπτα. Άλλωστε τα ορεινά προσφέρουν ηρεμία, καλό φαΐ ενώ βοηθούν και σε άλλους τομείς όπως η αποφυγή συνωστισμού που θα δούμε στα παραθαλάσσια μέρη. 
Άλλωστε  όλες οι επιχειρήσεις, είναι πανέτοιμες να υποδεχθούν και πάλι επισκέπτες, τηρώντας φυσικά όλα τα αναγκαία υγειονομικά κριτήρια και κανόνες. Τα στοιχεία δείχνουν, ότι το υπόλοιπο του Μαΐου θα κυλήσει χαλαρά και εφόσον δεν βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις στον υγειονομικό τομέα, από τον Ιούνιο θα πάμε πάρα πολύ καλά.
Σέρβοι και Σκοπιανοί είναι καλοί πελάτες
Στο μεταξύ, το Αεροδρόμιο Μακεδονία υποδέχθηκε ήδη τουριστικές πτήσεις από την Γερμανία και την Ολλανδία, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα αναμένονται δύο αεροπλάνα και από τη Σουηδία, τα οποία θα φέρουν και τους πρώτους Σκανδιναβούς επισκέπτες στην Μακεδονία.  Λόγω πάντως των μέτρων στα χερσαία σύνορα, θα καθυστερήσουν οι αφίξεις τουριστών από τα Βαλκάνια, ενώ όσον αφορά στους ορεινούς προορισμούς, όπως αυτοί της Π.Ε. Πέλλας, η τουριστική σεζόν ανοίγει με εσωτερικό τουρισμό κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Για την περιοχή της Πέλλας, ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους πυλώνες της οικονομίας της. 


Έτοιμα τα καταλύματα

Σε λειτουργία αναμένεται να τεθούν τις επόμενες μέρες στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα ξενοδοχειακά καταλύματα στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, αναμένοντας επισκέπτες, όπως τονίζει στο meapopsi.gr  ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Πόζαρ Φώτης Μοσχάκης. Ένα σοβαρό πλήγμα ωστόσο έρχεται, όπως λέει, από το Ισραήλ, όπου η εμπόλεμη κατάσταση με τους Παλαιστινίους οδηγεί τους επισκέπτες που βρίσκονται ήδη στην περιοχή μας να επιστρέφουν εσπευσμένα στη χώρα τους και εκείνους του Ισραηλινούς που είχαν κανονίσει ταξίδι να το αναβάλουν.
Για τουλάχιστον ένα – ενάμισι μήνα λοιπόν ο ορεινός όγκος της Πέλλας και κυρίως των Λουτρών Πόζαρ θα στερηθεί ένα σημαντικό ποσοστό τουριστών, αφού τα καλοκαίρια ειδικά δουλεύει κυρίως με εσωτερικούς επισκέπτες και με Ισραηλινούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more