Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Z. Zάεφ: Φτιάξαμε ιστοσελίδα για την Μακεδονική Γλώσσα...

 


Ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ με δηλώσεις του τόνισε ότι η Κυβέρνηση του φτιάχνει μια διαδικτυακή πύλη όπου θα είναι ένας θησαυρός διάδοσης της Μακεδονικής Γλώσσας σε Παγκόσμιο Επίπεδο!!!

Η ανακοίνωση του αυτή είναι ιδιαιτέρως προκλητική για όλους εμάς τους Έλληνες που η Μακεδονία είναι μέσα στην καρδιά μας και που πέρα της μιας Μακεδονίας δεν υπάρχει άλλη. Φαίνεται όπως πως η συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε η προηγούμενη Κυβέρνηση και πέρασε με πρόθυμους Βουλευτές και σήμερα δεσμεύει την σημερινή Κυβέρνηση, δίνει το δικαίωμα στους Σκοπιανούς να αναφέρουν την Γλώσσα τους ως Μακεδονική!!! Μάλιστα προ ημερών ο κος Ζάεφ είχε δηλώσει ότι η Βόρεια Μακεδονία κατοικείται από Μακεδόνες πολίτες που μιλούν την Μακεδονική Γλώσσα...

Σήμερα λοιπόν τα προβλήματα αυτής της κακής συμφωνίας, είναι πολλά περισσότερα από κάποιες εφήμερες λύσεις. Στην ζυγαριά της Εθνικής αξιοπρέπειας και της διεθνούς πολιτικής, αναμφίβολα γέρνει υπέρ της δεύτερης... 

Δείτε τι δήλωσε ο κος Ζάεφ:

Η διαδικτυακή πλατφόρμα www.makedonski.gov.mk αποτελεί εκδήλωση της κυβερνητικής μέριμνας για την Μακεδονική γλώσσα και την παρουσίασή της στην παγκόσμια γλωσσολογία μας.
Η ψηφιακή έκδοση του ′′ Λεξικού της Μακεδονικής Γλώσσας του Τόλκοβου ′′ που προωθεί σήμερα η Κυβέρνηση είναι μετά την Μακεδονική Γλώσσα, στο πλαίσιο του Προγράμματος για τον εορτασμό της 100 ης επετείου από τη γέννηση του Μπλαζέ Κοόνσκι, ενός από τους κωδικοποιητές της η σύγχρονη Μακεδονική λογοτεχνική γλώσσα.
Στην επόμενη φάση σχεδιάζεται η αναβάθμιση της web πλατφόρμας με δυνατότητα αυτοματοποιημένης συνδεσιμότητας για όλους όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το λεξικό για να αναπτύξουν το δικό τους λογισμικό και εφαρμογές. Η κυβέρνηση θα διαθέσει ψηφιακό υλικό και κώδικα του λεξικού πλήθους σε ερευνητές, εταιρείες και προγραμματιστές που αναπτύσσουν λογισμικό, ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν χρήσιμες εφαρμογές που θα διευκολύνουν τη χρήση της μακεδονικής γλώσσας, θα την κάνουν πιο ενδιαφέρουσα και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της Μακεδονικής Μακεδονίας γλώσσα η γλώσσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more