Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

ΑΠ.ΠΑΝΑΣ: "ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΚΥΑ ΓΙΑ ΚΔΑΠ ΚΑΙ ΚΔΑΠμεΑ"

 



Απάντηση έλαβε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής  Πάνας Απόστολος από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην κοινοβουλευτική παρέμβασή του στη Βουλή , ζητώντας την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης και την έγκριση των απαιτούμενων χρηματοδοτήσεων, για τη διασφάλιση της ομαλής και βιώσιμης λειτουργία των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ.

Σύμφωνα με την Απάντηση προς τον κ. Πάνα το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων συγκοινοποιώντας το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ αναφέρει, πως την παρούσα χρονική στιγμή οι αρμόδιες Υπηρεσίες της, εκπονούν το σχέδιο για την δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», έτους 2021-2022 και εντός του Ιουνίου εκτιμάται, ότι η εν λόγω ΚΥΑ θα εκδοθεί. 

Παράλληλα, το Υπουργείο ενημερώνει το Βουλευτή, πως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει η έκδοση της πρόσκλησης της ΕΕΤΑΑ, ενώ αναφέρει, ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα καλύψει ανάγκες μεγάλου αριθμού ωφελούμενων μητέρων-κηδεμόνων και παιδιών. Τέλος εκτιμάται, ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση στην έγκαιρη υποβολή προτάσεων από την πλευρά των ωφελουμένων (μητέρων και κηδεμόνων).

Ο κ. Πάνας δήλωσε τα εξής : «Χαίρομαι που ακόμα μια πρωτοβουλία μου, φαίνεται να αποδίδει καρπούς, καθώς έχουμε συγκεκριμένες απαντήσεις και χρονοδιάγραμμα από τη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και ΕΣΠΑ για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ. Θα παρακολουθώ το θέμα μέχρι την πλήρη λειτουργία του προγράμματος, με γνώμονα τη στήριξη των εργαζομένων, των μητέρων-κηδεμόνων και των παιδιών».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more