Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

«ΑΠ.ΠΑΝΑΣ: ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ»

 


 


Ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος τοποθετήθηκε στη Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής σχετικά με το επίκαιρο Εργασιακό Νομοσχέδιο.

 

Στην ομιλία του ο κ. Πάνας επεσήμανε αρχικά, πως οι εργασιακές σχέσεις χρειάζεται να εναρμονιστούν με τις νέες συνθήκες καθώς τα σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας έχουν διαμορφώσει ένα νέο κι άτυπο εργασιακό πλαίσιο, το οποίο πρέπει να οριοθετηθεί. Ο Βουλευτής τόνισε πως οι νέες μορφές εργασίας δύναται να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων της οικονομικής ανάπτυξης όπως και της αύξησης της απασχόλησης όμως η  μετάβαση αυτή πρέπει να υλοποιηθεί σύμφωνα με τις αρχές της διασφάλισης της προστασίας του εργαζομένου και της προαγωγής των όρων ποιότητας στην εργασία.

 

Σχετικά με το εργασιακό Νομοσχέδιο ο Γραμματέας της Βουλής προειδοποίησε πως εντείνει την ανασφάλεια των εργαζομένων, απελευθερώνει ακόμα περισσότερο τις απολύσεις και διαλύει συνειδητά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους στην εφαρμογή των νόμων και των συμβάσεων στους εργασιακούς χώρους, αποδυναμώνοντας τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων.

 

Ο κ. Πάνας ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής ανέφερε: «Το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο αφήνει τους εργαζόμενους απροστάτευτους, χωρίς δικαιώματα, ανασφαλείς και με χαμηλές αμοιβές. Χωρίς κανένα σχέδιο διαμόρφωσης συνθηκών για αξιοπρεπή εργασία και υγιή επιχειρηματικότητα, χωρίς καμία μέριμνα για τους νέους, ζητάνε να στηρίξουμε ένα Νομοσχέδιο που είναι καταστροφικό όχι μόνο για τον κόσμο της εργασίας αλλά και για την ανάπτυξη. Επίσης προσβάλλει το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια καθώς προσφέρει χαμηλότερους μισθούς και ασύδοτη αγορά εργασίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more