Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

 


 

           


Η Εθελοντική Αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη πράξη αλτρουισμού,  αλληλεγγύης και προσφοράς ζωής προς τον άνθρωπο, ανεξάρτητα φυλής, εθνότητας, θρησκείας και καταγωγής.

            Η ανιδιοτελής κοινωνική προσφορά των χιλιάδων εθελοντών αιμοδοτών πραγματοποιείται  σε αντίξοες συνθήκες από την ελλειπή ανάπτυξη και στελέχωση των δημόσιων κέντρων αιμοδοσίας και κυρίως ότι αυτή πραγματοποιείται σε ένα εχθρικό κοινωνικό – οικονομικό περιβάλλον στο οποίο κυριαρχεί η ατομικότητα, η ανταγωνιστικότητα και το κέρδος.  Από αυτήν την πλευρά η προσφορά ζωής των εθελοντών αιμοδοτών αντανακλά και προσφορά γενικότερων θετικών μηνυμάτων στο λαό.

            Η διάθεση προσφοράς που παραδοσιακά υπάρχει στο λαό μπορεί να αποκτήσει ακόμα πιο μαζικό χαρακτήρα όταν με ευθύνη του κράτους συστηματοποιηθεί η προβολή της αξίας της εθελοντικής αιμοδοσίας ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους και να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη δημόσιων υποδομών, με επαρκή στελέχωση και σύγχρονο εξοπλισμό.

            Ως ΚΚΕ έμπρακτα στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνουν οι Οργανώσεις μας, αλλά και μέσα από τους φορείς του εργατικού και του λαϊκού κινήματος. Παλεύουμε ώστε το αίμα να αξιοποιείται σαν “πηγή” ζωής για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και όχι να χύνεται στο πεδίο των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more