Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Σε πλήρη εξέλιξη η σταδιακή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων



GYMNASTHRIO KOSMOS MASKES

Συνεχίζεται σταδιακά η επανεκκίνηση δραστηριοτήτων, με τους ειδικούς όμως να εφιστούν την προσοχή στους πολίτες και να απευθύνουν έκκληση για πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Την Παρασκευή άναψε το «πράσινο φως» για συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, ενώ σήμερα, παίρνουν σειρά τα γυμναστήρια με αλλαγές στα πρωτόκολλα.
Μάλιστα το Υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε σε διευκρινιστική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία:
-Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους.
-Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα.
-Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2.
Το πρωτόκολλο λειτουργίας
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση στο Πρωτόκολλο Λειτουργίας των Γυμναστηρίων, αναφέρονται μεταξύ άλλων, τα εξής:
•Τοποθέτηση σταθερού προστατευτικού χωρίσματος από διαφανές υλικό (plexiglass) στην υποδοχή του γυμναστηρίου
•Ανάρτηση οδηγιών, στην είσοδο και σε εμφανή σημεία εσωτερικά του γυμναστηρίου, που αφορούν σε:
κανόνες αναπνευστικής υγιεινής (υποχρεωτική χρήση μάσκας) -εφαρμογή της υγιεινής των χεριών, τήρηση αποστάσεων.
•Ταυτόχρονη παρουσία ατόμων (συμπεριλαμβανομένων και των μελών του προσωπικού του γυμναστηρίου), ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας του γυμναστηρίου [ένα (1) άτομο ανά 10 τ.μ.) ενώ για ομαδικές ασκήσεις αερόβιας γυμναστικής, που εκτελούνται ανά ομάδες, εφαρμόζεται η τήρηση αποστάσεων τουλάχιστον δύο (2) μέτρων μεταξύ των αθλουμένων.
•Είσοδος των αθλουμένων με προ-συνεννόηση για την ημέρα και ώρα προσέλευσής τους, μέσω τηλεφώνου ή γραπτού μηνύματος και με καταγραφή των προσωπικών στοιχείων (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο), προκειμένου να είναι δυνατή η ιχνηλάτηση σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος.
•Όλα τα μέλη του γυμναστηρίου (εργαζόμενοι και αθλούμενοι) υποχρεούνται σε εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο είτε με self-test για όσους είναι δικαιούχοι self-testing ή με rapid test για τους υπολοίπους.
•Κατά την προσέλευσή τους οι αθλούμενοι υπογράφουν στον «Κατάλογο Εισερχομένων Εξερχομένων στην Αθλητική εγκατάσταση», όπου δηλώνουν ότι δεν έχουν συμπτώματα, καθώς και την ημερομηνία διενέργειας του τεστ.
***
Εκτός από την λειτουργία των γυμναστηρίων αποφασίστηκαν και τα εξής:
-Η τηλεργασία και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα μειώνεται στο 25% του προσωπικού.
-Από σήμερα, ξεκινά η χρήση των γηπέδων 5x5 και των γηπέδων μπάσκετ σε υπαίθριους χώρους από ερασιτέχνες αθλούμενους με εβδομαδιαίο self-test.
-Από αύριο, Τρίτη επιτρέπονται οι αθλητικές οργανώσεις εκτός σταδίων έως 300 άτομα με μπλοκ ανά 50 άτομα χωρίς απονομές χωρίς θεατές με χρήση μάσκας.
-Οι εκλογές και οι εκλογοαπολογιστικές συνεδριάσεις θα μπορούν να γίνονται διά ζώσης εάν τα μέλη δεν ξεπερνούν τα 150.
-Επιτρέπεται η διενέργεια μαθημάτων θεωρητικής εκπαίδευσης και πιστοποιητικών και θεωρητικών εξετάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more