Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Γιατί ο δρόμος Σκόπια-Πρόμαχοι δεν πρέπει να γίνει


✔Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης
 


Εντάσεις και λεκτικούς διαξιφισμούς προκάλεσε στο δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας, η συμμετοχή του Δημάρχου Χρήστου Μπάτση σε τηλεδιάσκεψη για το ζήτημα της κατασκευής του δρόμου Πρόμαχοι-Σκόπια, που όπως έχουμε γράψει, περιγράφεται με σαφήνεια στην συμφωνία των Πρεσπών. Ο κος Μπάτσης, όχι άδικα, κατηγορήθηκε από την αντιπολίτευση για διγλωσσία στο εν λόγο θέμα και για διπλή ατζέντα.

Δεν θα σταθώ σε αυτά που του είπε η αντιπολίτευση ούτε σε αυτά που είπε αυτός στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και μέσω της γραπτής τοποθέτησης του. Σε αυτό τον τόπο όλοι γνωριζόμαστε. Σήμερα ο κος Μπάτσης δεν είναι πλέον ούτε πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου, ούτε ακτιβιστής. Είναι ο Δήμαρχος Αλμωπίας και θα πρέπει να έχει σαφή θέση που όχι μόνο θα εκπροσωπεί τον ίδιο και την δημοτική του ομάδα, αλλά ολόκληρη την Αλμωπία.

Ο δρόμος αυτός δεν πρέπει να γίνει. Είναι λάθος να μιλάμε για κατασκευή δρόμου από το νότο προς τον Βορρά και όχι αντίστροφα, προκειμένου η τελωνειακή σύνδεση να έχει έξοδο σύγχρονη και ασφαλή προς την Εγνατία Οδό. Δεν βοηθά σε τίποτα, δεν προσθέτει τίποτα. Η διαφωνία είναι δημοκρατία αλλά σαφώς και από την στιγμή που ο ίδιος δίνει το παρόν σε αυτή την σύσκεψη, αναγνωρίζει μέρος της συμφωνίας. Δεν θα έπρεπε να συμμετέχει καν σε αυτή την σύσκεψη ή εκφράζοντας την αρνητική του στάση, να αποχωρούσε προς ένδειξη διαμαρτυρίας.

Όλα τα άλλα είναι λόγια για λαϊκή κατανάλωση. Τα αγροτικά μας προϊόντα δεν έχουν την ανάγκη για έξοδο προς Βορρά. Το μόνο που θα γίνει είναι να κατασκευαστούν καζίνο, σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα.

Η επιστολή που έστειλε στα ΜΜΕ εκ των υστέρων είναι κενού γράμματος. Δεν λέει απολύτως τίποτα για την ταμπακιέρα. Δεν έχει ακουστεί η κάθετα αρνητική του διατύπωση.

Για να μην θυμηθώ, τι μου είχε δηλώσει ο νυν Δήμαρχος στα debit της Πέλλα τηλεόρασης στην ερώτηση μου για αυτό το ζήτημα. Δια της τεθλασμένης δεν βγαίνει άκρη. Εγώ είμαι υπέρ της ευθείας σχολής. Εν κατακλείδι δεν γίνεται να είσαι παρών στην σύσκεψη, να διαφωνείς για την συμφωνία των Πρεσπών και ταυτόχρονα να είσαι υπέρ του δρόμου, έστω και με προϋποθέσεις και να καταθέτεις πρόταση, καθώς έτσι εμμέσως την αναγνωρίζεις… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more