Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Λάκης Βασιλειάδης: Πρωθυπουργός και Κυβέρνηση στο πλευρό των Αγροτών με τον «Οδικό Χάρτη» για την αποζημίωση από τους ανοιξιάτικους Παγετούς

 



Με αφορμή την ανακοίνωση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπ. Λιβανό του «Οδικού Χάρτη» των αποζημιώσεων για τις ζημιές από τους ανοιξιάτικους παγετούς, ο οποίος προβλέπει ότι:

-Κανένας παραγωγός που επλήγη δεν θα μείνει χωρίς αποζημίωση,

-Όλες οι ζημιές θα καλυφθούν σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας,

-Μέχρι τέλη Ιουλίου θα δοθεί προκαταβολή 40%, ύψους σχεδόν 155 εκατομμυρίων ευρώ,

-Οι εκτιμήσεις θα είναι εξατομικευμένες, ακέραιες και αντικειμενικές,

-Το σύνολο των αποζημιώσεων θα καταβληθεί αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των εκτιμήσεων.

ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Η δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης για δίκαιη, έγκαιρη και ουσιαστική αποζημίωση του αγροτικού κόσμου από τους ανοιξιάτικους παγετούς, γίνεται πραγματικότητα. Από την πρώτη κιόλας ημέρα θέσαμε το ζήτημα της μεγάλης καταστροφής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Μαρτίου και του Απριλίου, σε περιοχές όλης της Ελλάδας με έμφαση στην Κεντρική Μακεδονία και φυσικά στην Πέλλα.

Προσωπικά έχω πραγματοποιήσει σειρά παρεμβάσεων τόσο στην πολιτική ηγεσία όσο και τις υπηρεσίες των αρμόδιων Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών, καθώς και του ΕΛΓΑ, ενώ μέχρι και σήμερα πραγματοποίησα συνάντηση για το θέμα με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη, ο οποίος με ενημέρωσε κατ' ιδίαν για τον "οδικό χάρτη". Επιπλέον, έθεσα το ζήτημα και σε συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό τον περασμένο Απρίλιο. Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση σε συντονισμό με τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ και τον Πρόεδρο κ. Α. Λυκουρέντζο αποδεικνύουν έμπρακτα ότι βρίσκονται στο πλευρό του αγροτικού κόσμου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more