Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Η φωνή ενός χειρουργού σε αναστολή

 



                                                                      Θεόδωρος Μεταξάς
                                                             Χειρουργός Ογκολόγος, Γενική, 

                                                       Λαπαροσκοπικη Χειρουργική
                                                      Πολιτευτής Α Θεσσαλονίκης 
                                                              Κίνημα Ενώνω 

             

                                                                   

Πήρατε μια πολύ σοβαρή απόφαση που αφορούσε την ζωή σας αρνηθήκατε να κάνετε το συγκεκριμένο εμβόλιο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγείτε σε αναστολή μπορείτε να μας εξηγήσετε τους λόγους;

 
Ας ξεκινήσουμε από την βάση του προβλήματος, η πανδημία σύμφωνα με δηλώσεις επιδημιολόγων και ανοσολόγων δεν αντιμετωπίζεται με εμβόλιο.αυτό επειδή δημιουργούνται μεταλλάξεις και δεν είναι πια αποτελεσματικά και μάλιστα όταν υπάρχουν φάρμακα αποτελεσματικά κατα του κορονοϊού,
το εμβόλιο αυτό είναι παρασκεύασμα μοριακής βιολογίας, δεν είναι εμβόλιο όπως τα εμβόλια που ξέραμε μέχρι τώρα και έχουν βάση αντιγόνο από εξασθενημένο ιό για ανοσοαπόκριση και δημιουργία αντισωμάτων. αυτό το εμβόλιο όπως θέλουν να το αποκαλούν, είναι νέας τεχνολογίας πού εισάγει στον οργανισμό μία ακίδα για να παράγει ο οργανισμός μια πρωτεΐνη που θα προκαλέσει  μετά τον οργανισμό να παράγει αντισώματα. τα αντισώματα αυτά όμως που παράγει ο οργανισμός, δεν είναι μόνο κατά του κορονοϊού αλλά και άλλα αντισώματα άσχετα από το κορονοϊό και δεν ξέρουμε τι μπορούν να προκαλέσουν στον  οργανισμό; δηλαδή αν προκαλούν αυτοάνοσα!
Λόγω της ειδικότητας μου ως χειρουργός ογκολόγος, έχω ασχοληθεί και μελετήσει αρκετά σχετικά με τα γονίδια και την μοριακή βιολογία. θεωρώ ότι αυτά τα εμβόλια mRNA  και ιικού φορέα DNA  αλλάζουν το ανθρώπινο γονιδίωμα και δημιουργούν γενετικές μεταλλάξεις όπως υποστηρίζουν γενετιστές και μοριακοί βιολόγοι.
επίσης δεν έχουν μελετηθεί για την καρκινογένεση που ίσως προκαλούν και γενικά δεν είναι αρκετά μελετημένα αφού παρασκευάστηκαν όπως αναφέρουν κάποιοι μοριακοί βιολόγοι στην Αμερική  που ασχολούνται με το mRNA  μέσα σε 66 ημέρες.
Επίσης η εξέλιξη της πανδημίας με τις μεταλλάξεις δείχνει ότι το εμβόλιο πιά δεν προστατεύει από την νόσηση ούτε από την μετάδοση. Εμβολιασμένοι και μη, έχουν το ίδιο ιικό φορτίο.
βλέποντας τις παρενέργειες και τους θανάτους από το εμβόλιο που όλο και αυξάνονται, μου κάνουν να είμαι πολύ επιφυλακτικός και σκεπτικός για την αποτελεσματικότητα και τον σκοπό του εμβολιασμού
 
Λογικά ως γιατρός δεν είστε αντιεμβολιαστης έχετε κάνει όλα τα εμβόλια;
   
Εννοείται πως δεν είμαι αντιεμβολιαστής. Έχω κάνει όλα τα εμβόλια τα προηγούμενα και τα τρία παιδιά μου έχουν κάνει όλα τα προηγούμενα εμβόλια που προβλέπονται..

 Πώς αντιμετώπισαν την στάση σας αυτή οι συνάδελφοι σας; Τι εισπράξατε από αυτούς;

 
Κάποιοι συνάδελφοι, ευτυχώς είναι αρκετοί συμφωνούν και έχουν την ίδια άποψη και μάλιστα με την πάροδο του χρόνου, όλο και πιό πολύ διαπιστώνουν τα προβλήματα που δημιουργούνται μετα τον εμβολιασμό με τις πολλές και ολο αυξανόμενες παρενέργειες που προκαλεί, την απώλεια της ανοσίας μετα από μερικούς μήνες και τους θανάτους, οπότε θεωρούν ότι δικαιώνεται η άποψη τους και εμού για την στάση αναμονής που διατηρούμε.
Κάποιοι συνάδελφοι που έχουν εμβολιαστεί στις αρχές, τώρα αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την κατάσταση όπως διαμορφώνεται με την απώλεια της ανοσίας και τον κίνδυνο να νοσήσουν από την μετάλλαξη Δ η ακόμα να υποχρεωθούν σε 3η δόση εμβολίου ίσως και 4η αργότερα!
 
 
Ποια η εικόνα των νοσοκομείο γενικότερα μετά την αναστολή των εργαζομένων ;


  Η εικόνα των νοσοκομείων μετα την αναστολή εργαζομένων όπως μεταφέρεται έξω, είναι τραγική!
Σε κάποια τμήματα λείπουν βασικά στελέχη και δεν λειτουργούν καθόλου.
Σε κάποια τμήματα μειώθηκε το προσωπικό σημαντικά και το υπάρχων να μη μπορεί να ανταπεξέλθει στο φόρτο εργασίας με αποτέλεσμα να μη εκτελούνται όλες οι εξετάσεις και νοσηλείες.
Σε κάποια νοσοκομεία δεν λειτουργούν τα χειρουργεία και δεν εκτελούνται επεμβάσεις που ίσως να είναι έκτακτες η επείγουσες.
Σε κάποια νοσοκομεία δεν λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία με αποτέλεσμα να μη εξετάζονται ασθενείς και να μη προγραμματίζονται επεμβάσεις.
Σε κάποιες μονάδες τεχνητού νεφρού δεν εκτελούνται αιμοκαθάρσεις σε νεφροπαθείς και κατευθύνονται αλλού.
Κάποιοι καρκινοπαθείς δεν έχουν πρόσβαση στους ογκολόγους τους για χημειοθεραπειες η ακτινοθεραπείες.
Κάποιος νευροχειρουργός σε γειτονική πόλη που είναι σε αναστολή, βλέπει τους ασθενείς του που έχουν ανάγκη σε ένα παγκάκι την πλατεία.
Αν προσθέσουμε ότι κάποιοι υγειονομικοί που εμβολιάστηκαν νόσησαν και νοσηλεύονται η είναι σε καραντίνα καταλαβαίνει κάποιος ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.
Αναρωτιέμαι λοιπόν όπως και πολλοί άλλοι, μήπως ο σκοπός της κυβέρνησης με την αναστολή εργαζομένων είναι η διάλυση της υγείας; η να τιμωρεί τους ασθενείς;

Πώς πιστεύετε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η πανδημία αυτη:

Η πανδημία όπως δηλώνουν οι επιδημιολόγοι και ανοσολόγοι εξελίσσεται ομαλά, με την έννοια ότι αυξάνεται η μεταδοτικότητα και μειώνεται η θνητότητα όπως αναμένετο 1,5 χρόνο μετα.
Επίσης υπάρχουν φάρμακα που είναι αποτελεσματικά κατα του κορονοϊού που για κάποιο λόγο δεν χρησιμοποιούνται. μόλις προχθές δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κος Γ.Οικονόμου ότι την άλλη εβδομάδα κατατίθεται τροπολογία από το υπουργείο υγείας για την προμήθεια μονοκλωνικών αντισωμάτων.
Τα εμβόλια δεν είναι η λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δημιουργούνται μεταλλάξεις και μετα είναι εκτός μάχης.

Για ποιο λόγο είστε με το κίνημα Ενώνω και όχι με κάποιο άλλο;

    Το ΕΝΩΝΩ είναι ο μόνος πολιτικός φορέας, κόμμα, με ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό.
Στηρίζει τον άνθρωπο απέναντι στους άψυχους αριθμούς.
Βάζει τον άνθρωπο και την ελευθερία στο επίκεντρο της κοινωνίας.
Ενώνει όλους αυτούς που αναζητούν να επιστρέψουν οι ηθικές αξίες.
Ο Κος Μαυραγάνης Νικόλαος ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος ΕΝΩΝΩ και πρώην υφυπουργός υποδομών και μεταφορών με πολύ θετικές παρεμβάσεις κατα την διάρκεια της θητείας του για την οικονομία, περιβάλλον και μεταναστευτικό προσφυγικό.
Ο Κος Μαυραγάνης είναι ένας άξιος και έντιμος πολιτικός, ο οποίος διαφυλλάσει τις αξιακές αρχές της ηθικής, της συνέπειας και της ανθρώπινης ευαισθησίας.
Τα γνωρίσματα αυτά, θα έπρεπε να τα έχουν όλοι οι πολιτικοί, πλην όμως υπάρχουν πολλές αμφιβολίες ως προς αυτο.

Θεωρείται ότι η επιστήμη μπορεί να συμβαδίζει με την ορθόδοξη πίστη;

     Τα τελευταία χρόνια επανέρχεται ως μη όφειλε, στο παρασκήνιο η παρεξηγημένη σχέση σχεδόν έχθρα μεταξύ επιστήμης και πίστης, είναι ξεκάθαρο ότι η επιστήμη και η πίστη δεν αντιμάχονται εκ φύσεως η μια με την άλλη.
Η επιστήμη μπορεί να μας απαντήσει στο ερώτημα πως είναι κατασκευασμένος ο κόσμος και το σύμπαν. Δεν μπορεί όμως να απαντήσει στο ποιός δημιούργησε το σύμπαν και γιατί.
Η επιστήμη παρέχει κυρίως γνώσεις και τεχνολογική εφαρμογή αυτών των γνώσεων για την υγεία και καλυτέρευση της ζωής των ανθρώπων, ενω η θεολογία και ιδιαίτερα η ορθόδοξη πίστη και η εκκλησία παρέχει την ψυχοσωματική θεραπεία και την σωτηρία.
Αρα, επιστήμη και ορθόδοξη πίστη όχι μόνο δεν συγκρούονται, αλλά συνεργάζονται αρμονικά για το καλό της ανθρωπότητας
Σας ευχαριστώ θερμά 
Κι εγώ σας ευχαριστώ !
Απο Βίκυ Μπαιρακτάρη 

1 σχόλιο:

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more