Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου - Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης: Οι πολίτες συζητούν σχετικά με την ευρωπαϊκή δημοκρατία, τις αξίες, τα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και την ασφάλεια

 



 Δελτίο Τύπου

                                     

                                                                                                            

Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης: Οι πολίτες συζητούν σχετικά με την ευρωπαϊκή δημοκρατία, τις αξίες, τα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και την ασφάλεια

 

Αθήνα, 12/11/2021

 

Στις 12-14 Νοεμβρίου, η δεύτερη ομάδα Ευρωπαίων πολιτών θα έχει τη δεύτερή της διαδικτυακή συνεδρίαση, όπου θα συζητήσει τρόπους για την ενίσχυση των δικαιωμάτων, των αξιών καταπολέμησης των διακρίσεων, την προστασία της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, τη μεταρρύθμιση της ΕΕ, την οικοδόμηση μιας ευρωπαϊκής ταυτότητας και την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στην ΕΕ.

 

Αυτή η καθοδηγούμενη από τους πολίτες διαδικασία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της πρωτόγνωρης δημοκρατικής διαδικασίας της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης. Στις ομάδες πολιτών, τυχαία επιλεγμένοι Ευρωπαίοι από ολόκληρη την ΕΕ κι από διαφορετικές ηλικίες και υπόβαθρα, συζητούν το μέλλον της Ένωσης. Αυτό το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο της ομάδας «Ευρωπαϊκή δημοκρατία/αξίες, δικαιώματα, κράτος δικαίου και ασφάλεια» έως και 200 πολίτες θα συνεχίσουν τις συζητήσεις για θέματα που όρισαν στην πρώτη τους συνεδρίαση τον Σεπτέμβριο, και θα αρχίσουν να καταρτίζουν συγκεκριμένες συστάσεις. Οι συστάσεις αυτής της ομάδας θα οριστικοποιηθούν και θα εγκριθούν στον τρίτο και τελευταίο γύρο συνεδριάσεων της ομάδας Ευρωπαίων πολιτών, τον Δεκέμβριο στη Φλωρεντία. Τον Νοέμβριο, οι δεύτερες συνεδριάσεις όλων των ομάδων Ευρωπαίων πολιτών θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.

 

Ογδόντα εκπρόσωποι των ομάδων πολιτών —εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα τρίτο είναι κάτω των 25 ετών— είναι μέλη της Ολομέλειας της Διάσκεψης, στην οποία παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των συζητήσεων της ομάδας τους και τα συζητούν με ευρωβουλευτές, πολιτικούς των κρατών μελών, Ευρωπαίους Επιτρόπους και άλλα μέλη της Ολομέλειας από όργανα της ΕΕ και την κοινωνία των πολιτών. Οι συνεδριάσεις όλων των μελών της δεύτερης ομάδας Ευρωπαίων πολιτών αυτού του Σαββατοκύριακου —την Παρασκευή και την Κυριακή απόγευμα— θα μεταδοθούν απευθείας εδώ.

 

Όλοι οι Ευρωπαίοι μπορούν να συμμετάσχουν και να ανταλλάξουν ιδέες σχετικά με τρόπους διαμόρφωσης του κοινού μας μέλλοντος στην πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει πάνω από 9.500 ιδέες από σχεδόν 35.000 συμμετέχοντες. Μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα της Διάσκεψης.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more