Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Τα θετικά του να έχετε γονιό μάστορα

 



 

Αν κάποιος απ’ τους γονείς σας ή αν και οι δύο γονείς σας είναι μάστορες, ξέρετε από πρώτο χέρι, πόσο ωφέλιμο μπορεί να είναι αυτό για εσάς και για όλη την οικογένειά σας. Στην συνέχεια, θα βρείτε τα πλεονεκτήματα του να έχετε γονιό, που είναι μάστορας.

 

Βοηθάει με διάφορες επισκευές

 

Ειδικά όταν ήσασταν μικροί και μένετε με τους γονείς σας, αν ποτέ χαλούσε κάποια πόρτα ή κάποιο ντουλάπι ή το πόδι ενός τραπεζιού ή οτιδήποτε άλλο, ο μάστορας γονιός σας προσπαθούσε να το επισκευάσει μόνος του.

 

Με αυτόν τον τρόπο, καταφέρνατε κιόλας να εξοικονομήσατε χρήματα, γιατί δεν φέρνατε σχεδόν ποτέ κάποιον άλλον μάστορα, για να κάνει τις αναγκαίες επιδιορθώσεις.

 

Ακόμα και αφού έχετε μεγαλώσει, ο γονιός σας πιθανότατα έρχεται από το σπίτι σας, να σας βοηθήσει αν έχει χαλάσει κάτι.

 

Σας μαθαίνει πρακτικές γνώσεις

 

Όλο και κάτι μαθαίνουν τα παιδιά απ’ τους γονείς τους. Αν έχετε γονιό μάστορα, μάλλον σας είχε κάνει διάφορα μαθήματα μεγαλώνοντας, για το πως να επιδιορθώνετε διάφορα βασικά πράγματα.

 

Οπότε, ακόμα και αφού έχετε μεγαλώσει, όταν κάτι χαλάει στο σπίτι, του ρίχνετε μία ματιά με τις γνώσεις που έχετε πάρει, πριν αποφασίσετε να καλέσετε κάποιον ειδικό να το επιδιορθώσει.

 

Αναγνωρίζει την ποιότητα μίας κατασκευής

 

Όποτε χρειάζεται να κάνετε μία μεγάλη αγορά, για παράδειγμα αν έχετε βρει ένα τραπέζι που έχετε δει σε μία βιτρίνα, ο μάστορας γονιός σας είναι ο ειδικός για να σας πει την γνώμη του.

 

Λόγω της εμπειρίας του, σίγουρα θα ξέρει να σας πει αν η πρώτη ύλη με την οποία φτιάχτηκε το τραπέζι είναι καλή, πόσο καλή είναι η συνολική ποιότητά του και πόσα χρόνια υπολογίζει ότι θα παραμείνει γερό.

 

Αναγνωρίζει την αξία μίας κατασκευής

 

Όπως αναγνωρίζει ο μάστορας γονιός σας την ποιότητα μίας κατασκευής, αντίστοιχα αναγνωρίζει και την αξία της. Μπορεί να διακρίνει αν ένα έπιπλο ή ένα αντικείμενο αξίζει τόσο όσο κοστίζει, αν κάτι είναι σε τιμή ευκαιρίας και όλα τα σχετικά.

 

Φτιάχνει έπιπλα για το σπίτι σας

 

Ένα απ’ τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα, είναι ότι αν ο γονιός σας είναι μάστορας, μπορεί να προσφερθεί να σας φτιάξει τα έπιπλα για το νέο σας σπίτι. Τα ράφια της κουζίνας, τα ντουλάπια, τα έπιπλα γραφείου https://www.theodoridi.com/, τα συρτάρια και όλα τα σχετικά.

 

Έτσι, και δεν θα πληρώσετε μάστορα και θα έχετε ένα ενθύμιο απ’ τον γονιό σας στο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more