Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025

Η γαστρονομία της Πέλλας στο προσκήνιο


 Γράφει ο Μίλτος Παπαδημητρίου

Μια μοναδική εμπειρία γεύσης και πολιτισμού έζησαν όσοι βρέθηκαν το πρωί της

Κυριακής στην Παναγίτσα του Δήμου Έδεσσας, σε μια εκδήλωση που τίμησε την

αυθεντικότητα της μακεδονικής κουζίνας. Το εστιατόριο "Το Πέτρινο" φιλοξένησε

μια ξεχωριστή γαστρονομική γιορτή, όπου η παράδοση συνάντησε τη σύγχρονη

γευστική δημιουργία.

Την εκδήλωση συντόνισε η Αναπτυξιακή Πέλλας (ΑΝ.ΠΕ.), δίνοντας έμφαση στην

ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της αγροδιατροφικής ταυτότητας της περιοχής.

Παράλληλα, ενισχύθηκε ο σύνδεσμος της γαστρονομίας με τον τουρισμό, στο

πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας που προωθούν η Περιφέρεια και οι τοπικοί

φορείς.

Το "παρών" έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης, της

επιχειρηματικότητας και των ΜΜΕ. Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος

Παρούτογλου, ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, οι πρώην Δήμαρχοι

Δημήτρης Γιάννου και Χρήστος Στάμκος, ο Πρόεδρος της ΑΝΠΕ Πέτρος Ζέρζης και

ο Διευθυντής της Ιορδάνης Κιοσέογλου.

Με τις δημιουργίες τους εντυπωσίασαν οι σεφ Θοδωρής Κουρατζόγλου και Στάθης

Λαζαρίδης, αναδεικνύοντας παραδοσιακές συνταγές με σύγχρονη προσέγγιση. Το

μενού περιλάμβανε χαρακτηριστικά πιάτα της περιοχής, όπως βαρένικα, μαντί,

λουκάνικα με τραχανά και τα περίφημα τηγανητά πιπεράκια μπαχόβου,

συνοδευόμενα από εξαιρετικά τοπικά κρασιά.

Η μεγάλη είδηση της ημέρας ήρθε από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζαμτζή, ο οποίος

ανακοίνωσε την επερχόμενη άφιξη τηλεοπτικού συνεργείου από τη Σερβία για την

καταγραφή της μακεδονικής κουζίνας της Πέλλας, στο πλαίσιο της γνωστής

εκπομπής "Kitchen TV". Η εκπομπή μεταδίδεται σε ευρύ τηλεοπτικό δίκτυο των

Βαλκανίων και προσεγγίζει χιλιάδες θεατές, προσφέροντας στην Πέλλα μια

εξαιρετική ευκαιρία διεθνούς προβολής.

Η πρωτοβουλία αυτή, όπως επισημάνθηκε, εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια

ανάδειξης του τόπου ως γαστρονομικού προορισμού, ικανού να συνδυάζει την

ποιότητα των προϊόντων με την πολιτισμική του κληρονομιά.

Η Παναγίτσα εκείνη την ημέρα δεν φιλοξένησε απλώς μια εκδήλωση. Έγινε σημείο

συνάντησης της γεύσης, της παράδοσης και της προοπτικής. Και η Πέλλα έδειξε, για

ακόμη μια φορά, πως διαθέτει όλα τα «υλικά» για να κερδίσει τις εντυπώσεις – τόσο

εντός όσο και εκτός συνόρων.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more