Κυριακή 29 Ιουνίου 2025

Ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση: Νέα Πρόσωπα σε Κρίσιμα Υπουργεία

 



Σημαντικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, μετά από απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι αλλαγές αυτές σηματοδοτούν την προσθήκη νέων προσώπων σε κρίσιμα χαρτοφυλάκια, με στόχο την ενίσχυση της κυβερνητικής λειτουργίας και την αντιμετώπιση των τρεχουσών προκλήσεων.

Νέος Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ο Θάνος Πλεύρης

Την πιο σημαντική αλλαγή αποτελεί η ανάληψη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου από τον Θάνο Πλεύρη. Ο κ. Πλεύρης, με την εμπειρία του από προηγούμενες κυβερνητικές θέσεις, καλείται να διαχειριστεί ένα από τα πλέον ευαίσθητα και πολύπλοκα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, αυτό του μεταναστευτικού και προσφυγικού.

Νέοι Υφυπουργοί σε Σημαντικούς Τομείς

Παράλληλα, αναλαμβάνουν καθήκοντα και τρεις νέοι Υφυπουργοί σε σημαντικούς τομείς:

  • Ο Χάρης Θεοχάρης αναλαμβάνει Υφυπουργός Εξωτερικών. Η εμπειρία του στον τομέα των διεθνών σχέσεων αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

  • Ο Γιάννης Ανδριανός αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η παρουσία του σε αυτό το Υπουργείο κρίνεται σημαντική για την προώθηση πολιτικών που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής.

  • Ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η ανάληψη αυτής της θέσης υπογραμμίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης για την περαιτέρω ψηφιοποίηση του κράτους και την παροχή σύγχρονων ψηφιακών υπηρεσιών στους πολίτες.

Ορκωμοσία και Υπουργικό Συμβούλιο

Η ορκωμοσία του νέου Υπουργού και των νέων Υφυπουργών, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου (σ.σ. σημείωση: το αρχικό κείμενο αναφέρει Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος είναι ο Πρόεδρος της Βουλής, ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου), θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιουνίου στις 10:00 π.μ.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία, στις 12:00 μ.μ., θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το Υπουργικό Συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνεδρίαση αυτή αναμένεται να θέσει τις προτεραιότητες για τα νέα μέλη της κυβέρνησης και να καθορίσει την πορεία των επόμενων κινήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more