Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

25 ΝΕΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟN ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Νέους από 10 χώρες των Βαλκανίων, της Ευρώπης και του Καυκάσου, που αυτές τις μέρες φιλοξενούνται στον Ταξιάρχη στο πλαίσιο του σεμιναρίου “Πολλαπλασιαστές για την Ειρήνη σε 3 βήματα”, που διοργανώνουν οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων με τη στήριξη του Δήμου Πολυγύρου, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, στο Δημαρχείο Πολυγύρου, ο Δήμαρχος, κ. Αστέριος Ζωγράφος. Παρόντες ήταν ακόμα οι αντιδήμαρχοι, Χρήστος Βορδός και Χρήστος Δημητριάδης.


Ο Δήμαρχος Πολυγύρου καλωσόρισε τους 25 νέους από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, την Ελλάδα, τη Γεωργία, την Αρμενία, τη Δανία, την Ουγγαρία, την Κύπρο και την Ιταλία και εξήρε την προσπάθεια της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων, που στόχο έχει την κινητοποίηση των νέων, την ενασχόληση τους με τον εθελοντισμό, την ευαισθητοποίηση τους γύρω από κοινωνικά ζητήματα και την επίτευξη της μεγαλύτερης πρόσβαση τους στη γνώση.
Απευθυνόμενος στους νέους ο Δήμαρχος Πολυγύρου τόνισε: “Ο Δήμος Πολυγύρου πιστεύει στους νέους και στηρίζει έμπρακτα κάθε προσπάθεια έκφρασης των προβληματισμών και των ιδεών τους. Η επίσκεψή σας έρχεται σε μια περίοδο, που η χώρα μας καλείται να αντιμετωπίσει πιο έντονα από ποτέ φαινόμενα ρατσισμού και διακρίσεων. Δεν μας ενδιαφέρουν τα χρώματα! Μας ενδιαφέρει η αγάπη, η ειρήνη, η αλληλεγγύη. Ευχή όλων μας είναι να μειωθούν οι εξοπλισμοί και να πετύχουμε την παγκόσμια ειρήνη και θεωρώ ότι η νεολαία μπορεί και πρέπει να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση”.
Οι φιλοξενούμενοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τη φιλοξενία σε μια πανέμορφη περιοχή της Χαλκιδικής και προσέφεραν στο Δήμαρχο Πολυγύρου ένα κρασί από την Αρμενία και τοπικά αφεψήματα.
Οι εθελοντές των Ενωμένων Κοινωνιών των Βαλκανίων ευχαρίστησαν το Δήμαρχο Πολυγύρου για τη στήριξη της προσπάθειάς τους και έκαναν γνωστό ότι ανάλογη δράση θα υλοποιήσουν και πάλι στον Ταξιάρχη μέσα στον Ιούλιο. Φεύγοντας τα παιδιά πήραν μαζί τους έναν τουριστικό οδηγό της Χαλκιδικής και μια αναμνηστική κονκάρδα του Δήμου Πολυγύρου. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας του νομού και πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Νέα Γενιά σε Δράση". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more