Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΚΑΜΟΖΗ " ΕΙΜΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ"



ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ.




Η Μαρία Γιακαμοζη, Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Σκύδρας, είναι μία γυναίκα που έχει τιμηθεί πολλές φορές από την Δήμαρχο Κατερίνα Ιγνατιαδου, με την τοποθέτηση της σε διάφορες θέσεις.

Θεωρείται ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών, καθώς πίσω από πολλές εκδηλώσεις του Δήμου υπάρχει αυτή.

Η ίδια πάντως, θεωρεί τον εαυτό της " στρατιώτη" στην υπηρεσία του Δήμου και των συνδημοτών της.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου θα είναι εκ νέου υποψήφια.

Σήμερα μας μιλά για όλα αυτά.



ΕΡ:Τι είναι αυτό που οδηγεί κάποιον να θέτει εκ νέου υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος Σκύδρας;

ΑΠ:Εν πρώτοις θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την φιλοξενία των απόψεών μου και την ευκαιρία που μου δίνετε να τις δημοσιοποιήσω.

Ήμουν πάντα ενεργός πολίτης και άνθρωπος της σκληρής δουλειάς και της προσφοράς.

Μέσα από τις θέσεις ευθύνης ,που υπηρέτησα στην Τράπεζα κατά την διάρκεια του εργασιακού μου βίου και λόγω της εξειδίκευσής μου σε θέματα τραπεζικών, ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών θεμάτων ήμουν πάντα κοντά στους συνανθρώπους μου διερευνώντας τις ανάγκες τους ,φίλος ,σύμβουλος και καθοδηγητής τους.

Διετέλεσα μέλος Συλλόγων και συμμετείχα σε πλείστες όσες δράσεις κυρίως κοινωνικής αλληλεγγύης και υγείας.

Όταν,με την συνταξιοδότησή μου είχα πλέον τον χρόνο ν’ασχοληθώ εκτενώς και καθώς τα ερεθίσματα και τα εφόδια προϋπήρχαν, αποφάσισα πως αυτή την διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο είναι χρέος μου να την διοχετεύσω στον τόπο που ζω κι αγαπώ και στους ανθρώπους του.

Το κάνω εδώ και δέκα σχεδόν χρόνια υπηρετώντας την τοπική αυτοδιοίκηση από διάφορα μετερίζια και νιώθω πως δεν είναι αρκετά .

Νιώθω πως έχω τα ψυχικά αποθέματα να δώσω πολλά ακόμη .

Είναι πολλά αυτά που ονειρεύομαι .

Υπάρχουν εξάλλου κι εκείνα που ξεκίνησα και δεν έχω ολοκληρώσει.

ΕΡ: Είστε μια επιτυχημένη πολιτικός στο χώρο της Τ.Α.Υπαρχει κάποιο μυστικό σ’ αυτή την επιτυχημένη διαδρομή;

ΑΠ:Είναι δύσκολο να μιλάει κανείς για τον εαυτό του πολύ δε περισσότερο για τις επιτυχίες του όπως λέτε.

Μιλώντας σε τρίτο πρόσωπο θα έλεγα ότι επιτυχημένος αυτοδιοικητικός είναι εκείνος που δουλεύει ψυχή τε και σώματι ,που αφιερώνει χρόνο, κάποιες φορές σε βάρος του προσωπικού και οικογενειακού του χρόνου, εκείνος που σκέφτεται και πράττει συλλογικά χωρίς διαχωρισμους και διακρίσεις, που ξέρει να διοικεί,που σέβεται τους συνεργάτες του και τους συμπολίτες του,που έχει χέρια καθαρά,που έχει όραμα και στοχοπροσήλωση.

Όσον με αφορά θα σας πω πως νιώθω καλά μέσα μου. 

Οι στόχοι ήταν και παραμένουν  υψηλοί και κάνω το καλύτερο δυνατόν για να τους φτάσω.

Από το 2014,την αρχή της ενασχόλησής μου με τα κοινά μέχρι σήμερα απ’οποια θέση μου εμπιστεύτηκε η Δήμαρχος  δούλεψα ακατάπαυστα, συντονισμένα,με συνέπεια, μεθοδικότητα ,με καθαρότητα ,με ήθος , αφοσίωση και αποτελεσματικότητα.

Το μεγαλύτερο εύσημο για μένα είναι η αναγνώριση της δουλειάς μου και της ανελλιπούς παρουσίας μου στο γραφείο από τους συνεργάτες μου , η επιβράβευση των προσπαθειών και του παραγόμενου έργου από την γυναίκα που με εμπνέει,την Δήμαρχο Σκύδρας και βεβαίως η αγάπη και η αποδοχή των συνδημοτών μου.

Θα πρόσθετα στα παραπάνω και την αναγνώριση  του τρόπου που λειτουργώ και πράττω από τους πολιτικούς μου αντιπάλους.

ΕΡ: Είστε μια παραδοσιακή γυναίκα. Συζυγος, μητέρα, εγγόνια, γυναίκα του σπιτιού.

Πώς όλα αυτά τα συνδυάζεται με τις υποχρεώσεις σας στο Δήμο;

ΑΠ:Η σύγχρονη γυναίκα καλείται ν’ανταπεξέλθει σε πολλαπλούς ρόλους και δεν είναι καθόλου εύκολο ν’ανταποκριθεί αποτελεσματικά τόσο στους ρόλους όσο και στις σχέσεις.

Οι γυναίκες στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και γενικότερα στον εργασιακό χώρο είναι αναγκασμένες να καταβάλουν πολύ περισσότερες προσπάθειες από τους άνδρες.Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ακόμη, πιστεύω,για να κατακτήσουμε τις ίσες ευκαιρίες και την ισότιμη συμμετοχή.

Απαιτείται η ενίσχυση της ισότιμης συμμετοχής ανδρών και γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων και η στήριξη της γυναίκας στην αγορά εργασίας ώστε να ισορροπήσουν τα εμπόδια ανάμεσα σε ιδιωτική, οικογενειακή και επαγγελματική ζωή.

Αυτό όμως είναι μία άλλη μεγάλη κουβέντα.

Ισορροπία λοιπόν απαιτείται για να ανταποκριθείς, ισορροπία και όρια.

Πρέπει να τίθενται όρια και δεν είναι λίγες οι φορές,που εγώ προσωπικά,στην αυτοδιοικητική μου πορεία, ομολογώ, έχασα την ισορροπία μου με την ζυγαριά να γέρνει στον Δήμο στην προσπάθειά μου να ανταπεξέλθω σ αυτό που εγώ θεωρώ χρέος ευθύνης.

Πάλεψα με ενοχές, συγκρούσεις, απογοήτευση.

Έχω όμως την δύναμη και τον τρόπο να διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου και προπάντων έχω δίπλα μου την οικογένειά μου που με αγάπη και κατανόηση κάθε φορά μ’εβγαζαν από την δύσκολη θέση και τους ευχαριστώ δημόσια για αυτό.

Εν κατακλείδι,μια γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της,που έχει αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση μπορεί να καταφέρει τα πάντα.

ΕΡ: Λένε ότι είστε ο άνθρωπος των ‘’ειδικων αποστολών ‘’Το υιοθετείται αυτό;

ΑΠ:Από την αρχή της ενασχόλησής μου με τα κοινά, δέκα σχεδόν χρόνια τώρα, ήμουν εκεί!

Παρούσα, συνεπής, δουλεύοντας μεθοδικά, ενωτικά και οργανωτικά προσφέροντας χρόνο, γνώσεις και εμπειρίες σε όποια θέση κλήθηκα να αναλάβω.

Στάθηκα στο πλευρό της Δημάρχου μας και της δημοτικής αρχής διεκπεραιώνοντας ο,τι κι αν μου ανατέθηκε με αίσθημα ευθύνης.

Ανέλαβα νευραλγικές αντιδημαρχίες όπως της Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κατά την διάρκεια της οποίας μοιραστήκαμε με το προσωπικό και τα στελέχη του Δήμου γνώσεις και νικώντας τις επικρατούσες νοοτροπίες και αγκυλώσεις παράξαμε έργο.

Διετέλεσα Αντιδήμαρχος Μενηϊδος προσπαθώντας για την ισόρροπη ανάπτυξη.


Διετέλεσα Αντιδήμαρχος Μενηϊδος προσπαθώντας για την ισόρροπη ανάπτυξη.

Ανέλαβα την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού την πιο δυσκολη περίοδο,εν μέσω της υγειονομικής κρίσης,όταν δουλεύαμε με ελάχιστο προσωπικό λόγω της τηλεργασίας αλλά και των αδειών λόγω κορωνοϊού κατά την διάρκεια της οποίας μάλιστα χρειάστηκε να ασκήσω και τις αρμοδιότητες της Δημάρχου για το διάστημα που απουσίασε λόγω της γέννησης του γιού της.

Παρόλα αυτά είμασταν στην πρώτη γραμμή.Δράσαμε άμεσα δίνοντας έμφαση στην υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και όχι μόνον στοχεύοντας με επιτυχία στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αποδείξαμε τότε με τον καλύτερο τρόπο ότι ο συνάνθρωπος είναι στο επίκεντρο της πολιτικής μας.

Στον τομέα δε του Πολιτισμού και Αθλητισμού σταθήκαμε όπως πάντα πλάι στους συλλόγους μας χτίζοντας σχέσεις αλληλεγγύης και άρρηκτους δεσμούς με σπουδαίες προοπτικές

Ως Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής συνέχισα το έργο άξιων προκατόχων  κάνοντας πράξη το motto της Δημάρχου μας «Τα σχολεία μας υψηλά στην λίστα των προτεραιοτήτων μας».

Τέλος ως Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κλήθηκα το 2015 να αναλάβω την διοργάνωση,τον συντονισμό και την εποπτεία της Εμποροπανήγυρης, της Ανθοέκθεσης,του Καρναβαλιού Σκύδρας, εκδηλώσεων που για πρώτη φορά εμείς τολμήσαμε.

Ο πήχης των προσδοκιών της Δημάρχου ήταν υψηλός και είμαι υπερήφανη που τον έφτασα.

Θεώρησα προσωπικό στοίχημα την επιτυχία.

Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας οι μεγάλες εκδηλώσεις του Δήμου στέφθηκαν με επιτυχία και θα αφήσουν το αποτύπωμά τους στον τόπο.

Αυτή,εν ολίγοις είναι η πορεία μου.

Κριτές της ,μοναδικοί και δίκαιοι,οι συμπολίτες μου!

Αυτό που μπορώ με βεβαιότητα να πω είναι ότι έδωσα και δίνω την ψυχή μου διότι έτσι αντιλαμβάνομαι την εκλογή μου.

Ως χρέος προσφοράς, ευθύνη και διαρκή αγώνα γι αυτούς που με τίμησαν με την ψήφο τους κι εκείνους που με τιμούν με την αποδοχή τους.

Δεν ξέρω αν είμαι «ειδικών αποστολών ».

«Στρατιώτης» είμαι σίγουρα!


Ερ Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να δώσετε στους συνδημότες σας


Αγαπητές μου συνδημότισσες,

Αγαπητοί μου συνδημότες,

Η συμμετοχή μου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη δεν είναι αυτοσκοπός.

Δεν μ’ενδιαφερουν τα αξιώματα και οι θέσεις ούτε προσβλέπω στις «καρέκλες » και την καταξίωση.Δεν τα έχω ανάγκη.Ειμαι γεμάτη.Τα έχω ζήσει όλα.Τα έχω κερδίσει χρόνια τώρα μέσα από έντιμη κι ανιδιοτελή προσφορά, μέσα από δουλειά και επαγγελματική κατάρτιση.

Το πολύπλευρο έργο της Δημάρχου μας,η απεριόριστη εκτίμηση και εμπιστοσύνη που έχω στο πρόσωπό της,τα ίδια όνειρα που μοιραζόμαστε,οι συμπολίτες μου που είναι η ταυτότητά μου και ο πόθος μου για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας του ευλογημένου , όλα αυτά μαζί και το καθένα ξεχωριστά είναι ο λόγος που συστρατεύομαι ξανά με την Ιγνατιαδου Κατερίνα κμαζί με μια πλειάδα αξιόλογων υποψηφίων, μαζί με τη μεγάλη και ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΠΟΛΙΤΏΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΉΜΟ ΣΚΎΔΡΑΣ 

Θα ήταν ύψιστη τιμή και μέγιστη ευθύνη με την συνειδητή ανανέωση της εμπιστοσύνης σας να μου δώσετε την δύναμη να συνεχίσω να προσφέρω ανιδιοτελώς εμπειρία, χρόνο, γνώση και δράση με ακόμη πιο υψηλούς στόχους για τον τόπο μας και τους συνανθρώπους μας! 

Συνεχίζουμε ΜΑΖΙ!

 ΕΡ:Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον του Δήμου με ηγέτη την Ιγνατιάδου;

ΑΠ:Ο σύγχρονος ρόλος του Δημάρχου απαιτεί ανθρώπους με γνώση και τεχνογνωσία,με πολιτική οξυδέρκεια και αναπτυξιακό προσανατολισμό.

Το τιμόνι του Δήμου πρέπει να οδηγούν άνθρωποι με χέρια στιβαρά και καθαρά,με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα,με μαχητικότητα και διεκδικητικότητα,με όραμα και μεράκι 

Άνθρωποι που διοικούν με διαφάνεια και αξιοκρατία, που είναι κοινωνικά αλληλέγγυοι,που είναι καταξιωμένοι επαγγελματικά και κοινωνικά στην συνείδηση των δημοτών

Η Ιγνατιάδου Κατερίνα συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Επιπλέον έχει στη φαρέτρα της βαθιά γνώση, κατάρτιση και εμπειρία από την πολύχρονη ενασχόλησή της με τα κοινά από το 2003 αλλά και την 

αποτελεσματική διοίκηση κατά την άσκηση των καθηκόντων της ως Δημάρχου για δύο συνεχόμενες θητείες

Έχει δε παρακαταθήκη την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου ,το οποίο μάλιστα πραγματοποιήθηκε στα πιο δύσκολα χρόνια της τοπικής αυτοδιοίκησης, κάτω από μνημονιακές συνθήκες μ’ ό,τι αυτό συνεπάγεται,εν μέσω οικονομικής, υγειονομικής και ενεργειακής κρίσης.

Οι βάσεις και τα θεμέλια τέθηκαν.

Ο Δήμος Σκύδρας βρίσκεται ήδη σε αναπτυξιακή τροχιά.

Η τεχνογνωσία,η εμπειρία ,το σχέδιο,η στρατηγική και διαχειριστική επάρκεια υπάρχουν.

Το όραμα ,το μεράκι,η θεληση,η δύναμη ψυχής επίσης.

Το μέλλον, με Δήμαρχο την Ιγνατιάδου Κατερίνα διαφαίνεται ευοίωνο για ένα Δήμο σύγχρονο και λειτουργικό,ένα Δήμο με ισόρροπη ανάπτυξη,με υποδομές,με βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών,με αξιοποίηση και ανάδειξη του ανθρώπινου δυναμικού του,με στήριξη του αγροτικού τομέα, με αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του,για ένα Δήμο με εξωστρέφεια, κοινωνική αλληλεγγύη,για ένα Δήμο ζωντανό, ασφαλή και βιώσιμο.

Η Ιγνατιάδου Κατερίνα είναι ο άνθρωπος με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more