Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

«Πρόταση του Υπουργείου Τουρισμού για την ένταξη ώριμων έργων υποδομής στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ».Η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Εφαρμογής του Υπουργείου Τουρισμού κατέθεσε πρόταση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Μεταφορών για ένταξη στο ΕΣΠΑ και υλοποίηση έργων υποδομής στο τομέα του τουρισμού, τα οποία βρίσκονται σε ώριμο στάδιο.

Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο, το οποίο περιλαμβάνει τη λίστα των προτεινόμενων προς υλοποίηση έργων, βρίσκονται και τα έργα που αφορούν στο Νομό μας: α. «Βελτίωση Προσπελασιμότητας Λουτρών Πόζαρ Δήμου Αλμωπίας» με προϋπολογισμό ύψους 400.000 ευρώ και β. «Βελτίωση και Εκσυγχρονισμός πλωτής προβλήτας στη Λίμνη Βεγορίτιδα (υποέργο 1) π/υ 300.000 ευρώ» και, «Βελτίωση και Εκσυγχρονισμός ανεμοδρομίου Παναγίτσας ( υποέργο 2 ) π/υ 1.000.000».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Βουλευτής Πέλλας με τους αρμόδιους του Υπουργείου Πολιτισμού, ενημερώθηκε ότι τα εν λόγω έργα περιλαμβάνονται στο συνολικό σχεδιασμό που υπάρχει από πλευράς του Υπουργείου, για ενίσχυση και βελτίωση των τουριστικών υποδομών ανά την επικράτεια.
Πληροφορήθηκε ότι βρίσκεται στην αρμοδιότητα των ενδιαφερόμενων Δήμων η ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών και η ωρίμανση των έργων, ώστε αυτά να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και να προχωρήσει η υλοποίηση τους.

Αναφορικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής τόνισε: «Η πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για το Νομό μας για την αξιοποίηση, βελτίωση και ενίσχυση των τουριστικών μας υποδομών. Σε παλαιότερες επαφές που είχα πραγματοποιήσει τόσο με την Υπουργό Τουρισμού όσο και με τους αρμόδιους για τα θέματα του ΕΣΠΑ, είχα τονίσει την αναγκαιότητα υλοποίησης των εν λόγω έργων, τα οποία θα δώσουν ώθηση στον τουρισμό της περιοχής και θα εκσυγχρονίσουν τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις.  Μένει από εμάς να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι και να επιτύχουμε την υλοποίηση τους. Ελπίζω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε περισσότερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more