Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Κ. ΡΕΠΟΥΣΗ

       Με αφορμή το σχέδιο του νέου αντιρατσιστικού νόμου , που φημολογείται ότι πρόκειται να εισαχθεί προς ψήφιση στην Βουλή η γνωστή και από το παρελθόν για συναφή ατοπήματα κα. Ρεπούση, έσπευσε να εκφράσει την ανησυχία της μήπως στο νέο αυτό νόμο ενσωματωθεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.


      Συγκεκριμένα απευθυνόμενη ως ιστορικός  σε πανεπιστημιακούς συναδέλφους της, τους προτρέπει να αντιδράσουν έντονα ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο αυτό γιατί προβλέπει ότι η διάταξη αυτή θα χρησιμοποιηθεί για «εθνικιστικούς λόγους» .
      Αναφερόμενη δε ως βουλευτής στον πολιτικό κόσμο εκτιμά ότι αυτός δεν έχει συνειδητοποιήσει τις τρομερές επιπτώσεις που θα έχει η τυχόν ενσωμάτωση στον υπό ψήφιση νόμο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.
      Φαίνεται να πιστεύει αυτάρεσκα ότι μόνον αυτή ως ιστορικός μεν κατέχει την ιστορική αλήθεια και ως πολιτικός έχει την ικανότητα να προβλέπει . 
      Είναι προφανές ότι η κα. Ρεπούση όχι μόνο αρνείται επίμονα το επιστημονικά τεκμηριωμένο γεγονός της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας που σχεδιάστηκε από τους Νεότουρκους και ολοκληρώθηκε από τους Κεμαλικούς,  αλλά επιδιώκει σε κάθε ευκαιρία να εκφράσει και την αποδοκιμασία της προς την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων με την οποία αναγνωρίσθηκε η Γενοκτονία αυτή και επιδιώκει να την ακυρώσει.   Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι ματαιοπονεί  .
    Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος υπενθυμίζει στην κα. Ρεπούση και τους ελάχιστους θιασώτες της ότι η συλλογική μνήμη στον τόπο αυτό δεν είναι ανυπεράσπιστη .

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Α.Π.Θ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more