Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ανεργία και ΦΠΑ στην εστίαση στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Ντάισελμπλουμ

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

Από το γεύμα στο Μέγαρο Μαξίμου
Από το γεύμα στο Μέγαρο Μαξίμου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Τα προγράμματα ανεργίας, που ακόμη δεν έχουν λάβει την έγκριση της Κομισιόν, καθώς και ο ΦΠΑ στην εστίαση ήταν τα κύρια ζητήματα που έθεσαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο γεύμα που παρέθεσε ο κ. Σαμαράς στον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, η ελληνική πλευρά επισήμανε στον ολλανδό υπουργό Οικονομικών ότι οι αντοχές της κοινωνίας έχουν φτάσει στο όριό τους και ότι πρέπει να διασφαλιστεί όχι μόνο η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά και η βιωσιμότητα του προγράμματος προσαρμογής.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη ότι ο ΦΠΑ στην εστίαση και το χαράτσι ήταν μέτρα προσωρινού χαρακτήρα, τα οποία τώρα πρέπει να εγκαταλειφθούν και να αντικατασταθούν.

Στο γεύμα παρευρέθη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος. Είχε προηγηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Ντάισελμπλουμ, η οποία σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.
Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι στο τραπέζι δεν έγινε συζήτηση για μείωση του χρέους.
Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Ευρωομάδας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος παρευρέθη στο γεύμα που παρέθεσε ο πρωθυπουργός στον κ. Ντάισελμπλουμ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more