Τρίτη 28 Μαΐου 2013

H σύγκρουση Γ. Σηφάκη- Δ. Πασόη φέρνει στο προσκήνιο ψηφοδέλτιο από τον ΣΥΡΙΖΑΦαίνεται ότι ο κύβος ερίφη και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αλμωπία θα κατεβάσει αυτόνομο ψηφοδέλτιο στις εκλογές που θα γίνουν τον Μάιο του 2014. Στην αρχή βεβαίως υπήρξε μια λυκοφιλία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας και στην δημοτική αρχή του Δημήτρη Πασόη. Άλλωστε ο ίδιος είχε προσέλθει στα εγκαίνια των γραφείων της Αριδαίας μαζί με τον Πρόεδρο των Λουτρών Γιάννη Ιωαννίδη. Λόγω του γεγονότος ότι ο Κομματικός χώρος του Δημήτρη Πασόη (ΠΑΣΟΚ) ουσιαστικά δεν υπάρχει, ενίσχυσε τα σενάρια για αριστερή του στροφή και προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε από κοινού να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο στην Αλμωπία. Η κίνηση αυτή πάντως φαίνεται ότι ενόχλησε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν στο πρόσωπο του Δημήτρη Πασόη , ένα γνήσιο εκπρόσωπο του μνημονίου και των μνημονιακών Κομμάτων.
Το κερασάκι στην Τούρτα μπήκε από την σκληρή ανακοίνωση που έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ και στην οποία κατηγορεί την δημοτική αρχή για εγκατάλειψη και απαξίωση των  χώρων πολιτισμού με αφορμή την άρνηση παραχώρησης του ανοικτού θεάτρου στο Δασάκι για συναυλία λόγω επικινδυνότητας των κερκίδων. Όποια και αν είναι η αλήθεια το γυαλί έχει ραγίσει και το ψηφοδέλτιο με αρχηγό τον Γιάννη Σηφάκη για τον Δήμο Αλμωπίας έχει σχεδόν κλειδώσει. Παρακάτω σας παραθέτουμε την επιστολή –διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:
Η Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας καταγγέλλει την απαράδεκτη υποτίμηση και απαξίωση των πολιτιστικών χώρων της Αλμωπίας από την Δημοτική Αρχή. Ακραίο αποτέλεσμα... αυτής της πρακτικής, είναι η πρόσφατη απαγόρευση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου της χρήσης του Ανοικτού Θεάτρου στο Δασάκι για εκδηλώσεις λόγω επικινδυνότητας (ασυντήρητα τα ξύλινα καθίσματα, ξεμονταρισμένα, σκουριασμένα τα σίδερα κλπ). Ήδη η πρώτη προγραμματισμένη εκδήλωση από τον Σύλλογο γονέων του Ειδικού σχολείου με την Ελένη Τσαλιγοπούλου θα αναγκαστεί να μεταφερθεί αλλού. Ακόμη και η διαχείριση της χρήσης του «Ξενιτίδειου» Πνευματικού Κέντρου εγκυμονεί κινδύνους για τον χρόνο ζωής του. Καλούμε την Δημοτική Αρχή να συντηρήσει το συντομότερο δυνατόν το Ανοικτό Θέατρο στο «Δασάκι»,να το περιφρουρήσει με την κατασκευή περίφραξης και να το αποδώσει στους δημότες ως ένα φυλασσόμενο χώρο πολιτισμού και αναψυχής. Να οριστεί άμεσα υπεύθυνος διαχείρισης της χρήσης του Ξενιτίδειου Πνευματικού κέντρου. Να σχεδιάσει και να διαχειριστεί την πολιτιστική ατζέντα του καλοκαιριού με τις εκδηλώσεις των τοπικών συλλόγων, με τρόπο που να μην υπάρχουν αλληλοεπικαλύψεις. Να προβάλλει το πρόγραμμα εκδηλώσεων με τρόπο που και οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι επισκέπτες να μπορέσουν να έλθουν σε επαφή με τον πολυπολιτισμικό πλούτο της Αλμωπίας. Η Τ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλμωπίας, καλεί τους πολίτες της Αλμωπίας σε επαγρύπνηση και ενεργοποίηση για την διατήρηση και την προστασία των χώρων πολιτισμού και όχι μόνο, με δεδομένο ότι δύσκολα μπορούν τέτοιοι χώροι να ξαναγίνουν μέσα στην σημερινή πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more