Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης «Museum Education for Teens-M.E.T»


Η Δ.Δ.Ε Πέλλας ως συντονιστικό ίδρυμα στο πλαίσιο του διμερούς Ευρωπαϊκού  Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης Comenius Regio με τίτλο «Museum Education for Teens-M.E.T» και με εταίρο το Δήμο Μπάρι, Ιταλίας και την 17η Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, συνδιοργάνωσε με τη ΔΔΕ Ημαθίας Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα: «Ο Μέγας Αλέξανδρος μέσα από τα μάτια μου» για τα σχολεία της αρμοδιότητας τους. Ογδόντα μαθητές και μαθήτριες από την Πέλλα και την Ημαθία διαγωνίσθηκαν στη ζωγραφική, στο ψηφιδωτό, στην κεραμική, στη φωτογραφία, στο σχέδιο, και  στα comics. Το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 και με αφορμή τον πανευρωπαϊκό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων έγιναν τα εγκαίνια της έκθεση με τις δημιουργίες των μαθητών/τριών που διακρίθηκαν. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας από τον Διευθυντή Δ.Δ.Ε Πέλλας Δρ. Κωνσταντίνο Κούγκα. 
Οι παρευρισκόμενοι στο Αρχαιολογικό Μουσείο απόλαυσαν ξεναγήσεις από τους αρχαιολόγους της Εφορίας ενώ οικογένειες με παιδιά συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Ηρακλής ως πρότυπο αρετής και ανδρείας». Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικό σχήμα μαθητών του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών που γέμισε το χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου με τις μελωδίες τους και τις εξαίρετες τραγουδιστικές τους ικανότητες. Η εκδήλωση εκτός από τα θετικά σχόλια των παρευρισκόμενων, απέσπασε  τα χειροκροτήματα αλλά και το θαυμασμό των τουριστών/στριών που επισκέπτονταν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας με αφορμή την πανευρωπαϊκή ημέρα μουσείων και έγιναν κοινωνοί της παραπάνω εκδήλωσης.
Η έκθεση των μαθητικών δημιουργιών θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Μαΐου 2013, στο φουαγιέ του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας.  
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Κωνσταντίνος Κούγκας, ευχαριστεί δημόσια όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση και πιο αναλυτικά:


·        17η Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων,
·        ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. Πέλλας,
·        Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας,
·        2ο Γυμνάσιο Έδεσσας,
·        3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών και
·        Γυμνάσιο Πέλλας.
·         Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών
·        Τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που συμμετείχαν με όρεξη και μεράκι.
 


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Ε. ΠΕΛΛΑΣ


Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΓΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more