Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

21 Ιουνίου 2013 Αριστοτέλεια

«Τα Αριστοτέλεια» επιστρέφουν στον τόπο που γέννησε τον Αριστοτέλη
 Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός της αρχαιότητας αναβιώνει στον Δήμο Αριστοτέλη            Σειρά τριάντα (30) κορυφαίων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, με σημείο αναφοράς το «πολιτισμός και άνθρωπος» προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας θερινής περιόδου σε ολόκληρο τον Δήμο Αριστοτέλη, στο πλαίσιο αναβίωσης του σημαντικότερου πολιτιστικού θεσμού της ελληνικής ιστορίας.

         «Τα Αριστοτέλεια» της αρχαιότητας αποτελούν έμπνευση ανθρώπων με μέγιστο ηθικό κύρος, που ατένισαν την Ελλάδα στο χρόνο, ως το πιο λαμπρό πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο της ιστορίας. Ο ελληνικός πολιτισμός μεταλαμπάδευσε στον κόσμο ποικίλες μορφές έκφρασης, έτσι που «το όνομα των Ελλήνων φαινόταν ως χαρακτηριστικό όχι πια της φυλετικής καταγωγής αλλά της σκέψης, ώστε να ονομάζονται Έλληνες όσοι μετείχαν στην ελληνική παιδεία…».
        «Στο πλαίσιο αυτής της αντίληψης, εμείς οι άνθρωποι του Δήμου Αριστοτέλη, αναλογιζόμενοι το μέρος της ευθύνης μας, τολμούμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να διοργανώσουμε ένα σύνολο εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου, που έχουν σχέση με την Ελληνική παράδοση, αρχαία και νεώτερη, και απευθύνονται όχι μόνον στους κατοίκους της Χαλκιδικής, αλλά σε ολόκληρο τον βορειοελλαδικό χώρο», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, κ. Χρήστος Πάχτας. Και συνεχίζει : «Φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε – στο μέτρο πάντα των δυνατοτήτων μας – στην επίτευξη ενός ουσιαστικού πολιτιστικού διαλόγου στα πρότυπα της ελληνικής αρχαιότητας, που αποτελούσε γέφυρα ειρήνης και συμφιλίωσης αλλά και ιδεώδες που προκαλούσε τον άνθρωπο να αγωνισθεί για την αρετή».   
        «Τα Αριστοτέλεια» του Δήμου Αριστοτέλη έχουν «πλούσιο» βιογραφικό. Στα δύο χρόνια ζωής τους μετρούν πάνω από εκατό (100) εκδηλώσεις πολιτισμού υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών, ενώ από τους αρχαιολογικούς χώρους και τα ιστορικά σημεία όπου διαδραματίσθηκαν τα δρώμενα παρουσιάστηκαν πάνω από ογδόντα (80) καλλιτεχνικά σχήματα. Χιλιάδες ήταν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες που παρακολούθησαν τις δραστηριότητές τους, την ίδια στιγμή - που ως θεσμός - προέβαλαν στον κόσμο τις τέσσερις παγκόσμιες μοναδικότητες του προορισμού: το Άγιον Όρος, τα αρχαία Στάγειρα-γενέθλια γη του Αριστοτέλη, τη διώρυγα του Ξέρξη και τα ξακουστά Μαντεμοχώρια των Οθωμανικών χρόνων!  
        Το φετινό πρόγραμμα θερινών δραστηριοτήτων αρχίζει στις 21 Ιουνίου και τελειώνει στις 21 Αυγούστου – δηλ. την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού – ενώ το πρόγραμμα των χειμερινών δραστηριοτήτων όπως πάντα – τελειώνει στις 20 Ιουνίου του επόμενου έτους.   
 Για περισσότερες πληροφορίες :
Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αριστοτέλη
Τηλέφωνο: 23770 21131
E-mail address: aristoteleio@dimosaristoteli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more