Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013 Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του

  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ EUROBANK
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Τράπεζα EUROBANK διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 και ώρα 19.30 στο Ξενοδοχείο Oceania Club στα Νέα Μουδανιά, όπου θα παρουσιαστούν τα προνομιακά προγράμματα Χρηματοδότησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Στελέχη της τράπεζας θα πραγματοποιήσουν αναλυτική ενημέρωση για τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα της τράπεζας, όπου σε συνεργασία με το Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ) του ΕΤΕΑΝ και με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), θα πληροφορήσουν τις επιχειρήσεις τις δυνατότητες που έχουν για να χρηματοδοτηθούν, έτσι ώστε  να ωφεληθούν  και να αναπτυχθούν. Η είσοδος στην εκδήλωση - ημερίδα είναι ελεύθερη.


  • ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στο Συνεδριακό του Κέντρο, το απόγευμα του Σάββατο 1η  Ιουνίου 2013. Στην ημερίδα με θέμα την «Ελαιόλαδο και Σωστή Διαχείριση» αναλύθηκαν από τους καθ’ ύλην αρμόδιους εισηγητές, την κα Έφη Χριστοπούλου (Χημικό εμπειρογνώμονα της Κοινότητας, γευσιγνώστρια παρθένου ελαιολάδου, αναγνωρισμένη εκπαιδεύτρια από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας _ ΔΣΕ) και την κα Μαρία Λαζαράκη (Χημικός -  expert γευσιγνώστρια ελαιολάδου και αναγνωρισμένη εκπαιδεύτρια από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας), οι σωστές πρακτικές που πρέπει να ακολουθούνται από τους παραγωγούς της ελιάς, από τη συγκομιδή της έως την τυποποίηση του ελαιολάδου. Δόθηκαν οδηγίες προς τους παραγωγούς ελαιολάδου για το πώς μπορούν να παράγουν καλής ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο, ενώ τονίστηκε και η σημασία που έχει η οργανοληπτική αξιολόγηση (γευσιγνωσία) στην τεκμηρίωση της πραγματικής ποιότητας του παρθένου ελαιολάδου. Ιδιαίτερα όταν αυτή πραγματοποιείται με την ενδεδειγμένη μέθοδο, δίδει αποτελέσματα ισοδύναμα με τα αποτελέσματα μιας χημικής ανάλυσης. Μετά το πέρας των εισηγήσεων, ακολούθησε στον ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση χώρο του Επιμελητηρίου, γευσιγνωσία ελαιολάδου με δείγματα ελαιολάδου από παραγωγούς της Χαλκιδικής, και δόθηκε έτσι η δυνατότητα στους παρευρισκομένους, να έχουν ιδία αντίληψη για το τι εννοούμε όταν λέμε «καλής ποιότητας  παρθένο ελαιόλαδο».

·         ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΒΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Μετεγκατάσταση μεταποιητικών επιχειρήσεων σε Βιομηχανικές Επιχειρηματικές Περιοχές (Β.Ε.ΠΕ.) και Επιχειρηματικά Πάρκα» ΜΕΧΡΙ 30-6-2013

Σύμφωνα με την απόφαση Α.Π.: Οικ. ΦΚ Α21.3/7027/523 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των προτάσεων έργου προς ένταξη στο Πρόγραμμα «Μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε Β.Ε.ΠΕ. και Επιχειρηματικά Πάρκα» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΕ) του ΕΣΠΑ 2007 - 2013» έως την 30η Ιουνίου 2013 (30-6-2013) και ώρα 24:00, αντί της 31ης Μαΐου 2013 που ήταν η προηγούμενη καταληκτική ημερομηνία. Υπενθυμίζουμε ότι στόχος του συγκεκριμένου Προγράμματος αποτελεί η ενίσχυση της μετεγκατάστασης των παραγωγικών επιχειρήσεων σε ΒΙΠΕ, ΒΙΠΑ, ΒΙΟΠΑ, Τεχνοπόλεις ή άλλες μορφές ΒΕΠΕ καθώς και σε Επιχειρηματικά Πάρκα (ΕΠ). Επιπρόσθετα το παρόν πρόγραμμα στοχεύει στην δημιουργία οικονομιών κλίμακας, για τις επιχειρήσεις που θα μετεγκατασταθούν, δεδομένου ότι θα λειτουργούν πλέον σε οργανωμένους χώρους. Το ποσοστό της Δημόσιας Χρηματοδότησης για όλες τις δαπάνες ανέρχεται σε ποσοστό 50% για όλη την Ελληνική Επικράτεια. H ιδιωτική συμμετοχή του δικαιούχου της ενίσχυσης θα αποδεικνύεται με την εξόφληση των παραστατικών. Η διάρκεια υλοποίησης – ολοκλήρωσης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται η 31.3.2015. Ενισχύονται έργα από 30.000,00€ έως 400.000,00€. Στις επιλέξιμες προς επιδότηση δαπάνες περιλαμβάνονται οι επενδύσεις σε πάγια και οι άυλες επενδύσεις . Συγκεκριμένα οι επενδύσεις σε πάγια περιλαμβάνουν : 1. Ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων , 2. Αγορά υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων, διαρρύθμιση και επέκταση αυτών , 3. Δημιουργία δικτύων παροχής στο νέο χώρο εγκατάστασης, 4. Αναγκαίες ειδικές εγκαταστάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της επιχείρησης στον καινούριο χώρο παραγωγής, 5. Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, 6. Προμήθεια και εγκατάσταση τυχόν νέου αναγκαίου παραγωγικού & βοηθητικού εξοπλισμού, εξοπλισμού μηχανοργάνωσης λογισμικού και εξοπλισμού εξοικονόμησης ενέργειας (ΑΠΕ), ενώ οι άυλες δαπάνες περιλαμβάνουν : 7. Ενέργειες μετεγκατάστασης, 8. Ενέργειες σχετικές με την υπαγωγή της επένδυσης, 9. Ενέργειες σχετικές με μελέτες για την εγκατάσταση των μηχανημάτων στην νέα θέση και την έκδοση της άδειας λειτουργίας στη νέα θέση εγκατάστασης. Η υποβολή στο πρόγραμμα που άρχισε από 15/4/2013 γίνεται μέσω του δικτυακού τόπου (ιστοσελίδα) www.ependyseis.gr , www.ependyseis.gr/mis .


·         ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στην προσπάθειά του να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού μας που πλήττονται από την πρωτοφανή κρίση που όλοι βιώνουμε, ενημερώνει τα μέλη του ότι θα συνεργαστεί με το Ινστιτούτο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) το οποίο έχει δημιουργήσει μια ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων επιχειρήσεων στη Βόρεια Ελλάδα, με σκοπό τη δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας και ανάπτυξης.Η συμβουλευτική υποστήριξη είναι δωρεάν για την κάθε επιχείρηση και χωρίς οποιαδήποτε μελλοντική υποχρέωση για την υποστήριξη που θα τη λάβει. Τα πεδία στα οποία παρέχεται η συμβουλευτική υποστήριξη εστιάζουν στα σημαντικότερα θέματα λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεων (π.χ. οργάνωση, χρηματοδότηση, μάρκετινγκ κ.α.).Καλούνται όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται, να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν την δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη. Οι επιχειρήσεις που θα επιλεχθούν θα προωθηθούν στους κατάλληλους συμβούλους του δικτύου, ανάλογα με το πρόβλημα της επιχείρησης και την ειδικότητα των συμβούλων.Η συμπληρωμένη αίτηση,  θα αποστέλλεται στη συνέχεια στο fax 210-3838027 ή θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση diktyo@imegsevee.gr. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη στο ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στο τηλέφωνο 210 8837188 (κκ. Ηλίας Γεωργόπουλος και Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης) και στην ιστοσελίδα www.imegsevee.gr και www.diktyo.imegsevee.gr, καθώς και στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής στο τηλ. 2371024200 κα Τζηρίτη.

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ότι προτίθεται να πραγματοποιήσει σεμινάρια ΛΑΕΚ  μικρών επιχειρήσεων (1 -25 άτομα), Τεχνικού Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας (35 ώρες εκπαίδευσης κόστους 90,00€) και Γ΄ κατηγορίας (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 40,00 €) επικινδυνότητας και σεμινάρια ΕΦΕΤ για  «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 80,00€). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τόσο στον Πολύγυρο στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου, όσο και σε οποιαδήποτε περιοχή της Χαλκδικής, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων. Βασική προϋπόθεση για τα μέλη μας που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα σεμινάρια είναι να είναι ταμειακά ενήμεροι για το τρέχον έτος (2013) στα μητρώα του Επιμελητηρίου και να έχουν καταβάλλει το ανάλογο κόστος του σεμιναρίου. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail.: info@epichal.gr), υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Οι αιτήσεις συμμετοχής υπάρχουν αναρτημένες και στο site του Επιμελητηρίου:  www.epichal.gr.

·         ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΟΝ ΜΑΪΟ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΙΟΒΕ

Στις 93,8 μονάδες διαμορφώθηκε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα τον Μάιο (από 89,2 τον προηγούμενο μήνα), τιμή που είναι η υψηλότερη που καταγράφεται από τον Σεπτέμβριο του 2008, σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Η ανάκαμψη εκπορεύεται από την άνοδο των επιμέρους δεικτών σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, αλλά και στην καταναλωτική εμπιστοσύνη. Η εντυπωσιακή πράγματι αυτή εξέλιξη υποδηλώνει περισσότερο την άμβλυνση της μεγάλης απαισιοδοξίας που κυριαρχούσε τα προηγούμενα χρόνια και λιγότερο την επικράτηση κλίματος αισιοδοξίας.

·       ΣΤΑ  7,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Στα 7,5 δισ. ευρώ υποχώρησαν τον Απρίλιο οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, έναντι 9 δισ. ευρώ περίπου στα τέλη του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις διαμορφώθηκαν στο ύψος των 7,3 δισ. ευρώ, από 8,2 δισ. ευρώ που ήταν το Δεκέμβριο του 2012.
Δηλαδή, μειώθηκαν κατά 880 εκατ. ευρώ ή κατά 11%.

  • ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΣΤΟ 12,2% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ, Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ 1,4%
Η ανεργία συνέχισε να αυξάνεται στην πληττόμενη από την οικονομική κρίση ευρωζώνη τον Απρίλιο, φθάνοντας στο 12,2%, το υψηλότερο ποσοστό από τη θέσπιση του ευρώ, σύμφωνα με δεδομένα τα οποία δόθηκαν στην δημοσιότητα.Το ποσοστό της ανεργίας αυξάνεται ασταμάτητα από τα μέσα του 2011. Η νέα αύξηση 0,1% δεν υπερέβη τις προβλέψεις των περισσότερων αναλυτών. Τον Απρίλιο, το σύνολο των ανέργων στην ευρωζώνη φτάνει τα 19,4 εκατομμύρια πρόσωπα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ. Ο αριθμός αυτός είναι κατά 1,64 εκατ. υψηλότερος εν σχέσει με το προηγούμενο έτος. Ο αριθμός αυτός συμπεριλαμβάνει 3,6 εκατ. πρόσωπα κάτω από 25 ετών, γεγονός που σημαίνει πως η ανεργία των νέων στην ευρωζώνη αυξήθηκε στο 24,4%.  Επιπλέον σύμφωνα με χωριστή ανακοίνωση της Eurostat ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά τι εκ νέου τον Μάιο, φθάνοντας το 1,4%, όπως έδειξαν προκαταρκτικά στοιχεία.

·         ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Με στόχο από τις αρχές του 2014 όλες οι συναλλαγές μεταξύ φορέων του Δημοσίου αλλά και των επιχειρήσεων με τη δημόσια διοίκηση να γίνονται με τη χρήση ηλεκτρονικών τιμολογίων, καταργώντας πλήρως τα χάρτινα, θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού τιμολογίου. Πεδίο υλοποίησης της εφαρμογής θα αποτελέσουν επιλεγμένοι φορείς του δημοσίου. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει καμπάνια ενημέρωσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών, ενώ αναμένεται να υπάρξει και επιδότηση προκειμένου οι επιχειρήσεις που ανταλλάσσουν τιμολόγια με το Δημόσιο να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους. Το κόστος αναβάθμισης εκτιμάται ότι είναι μικρό, δεδομένου ότι απαιτείται μία μικρή παραμετροποίηση των υπάρχοντων εφαρμογών που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις. Σήμερα στην Ελλάδα εκδίδονται 250 εκατομμύρια τιμολόγια σε ετήσια βάση.

  • ΣΕ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ
Σε πιλοτική εφαρμογή σε φορείς του Δημοσίου αναμένεται να τεθεί μέσα στο προσεχές διάστημα το ηλεκτρονικό τιμολόγιο. Ο στόχος είναι από τις αρχές του 2014 όλες οι συναλλαγές μεταξύ φορέων του Δημοσίου αλλά και των επιχειρήσεων με τη δημόσια διοίκηση να γίνονται με τη χρήση ηλεκτρονικών τιμολογίων, καταργώντας πλήρως τα χάρτινα. Το κόστος αναβάθμισης εκτιμάται ότι είναι μικρό, δεδομένου ότι απαιτείται μία μικρή παραμετροποίηση των υπαρχόντων εφαρμογών που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις.

  • ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά το «πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιήσεις στο νόμο 3869/2010».  Η κατάθεση του νομοσχεδίου έγινε την Τρίτη 4/6/2013 από το υπουργείο Ανάπτυξης, μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ενώσεις καταναλωτών, εκπροσώπους τραπεζών κλπ.) και τη θετική στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενώ το σχέδιο νόμου θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δεδομένου ότι αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης από το Eurogroup. Θεσπίζεται πρόγραμμα διευκόλυνσης δανειοληπτών, σύμφωνα με το οποίο ενήμεροι δανειολήπτες που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά, περιουσιακά και κοινωνικά κριτήρια για τα ενυπόθηκα δάνειά τους, υπάγονται σε πρόγραμμα διευκόλυνσης για την εξόφληση των εκκρεμών απαιτήσεων με περίοδο χάριτος μέγιστης διάρκειας 48 μηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας ισχύουν ειδικές ρυθμίσεις.



  • ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
Την άποψη ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, που ζητεί η Ελλάδα, δεν είναι η καλύτερη επιλογή για να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της, εξέφρασε ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος για θέματα Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης, Ελέγχου και Καταπολέμησης της Απάτης, Αλγκρίντας Σεμέτα μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Οικονομικών, Θεσμών και Διαφάνειας. Ως γνωστόν η κυβέρνηση έχει θέσει το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ εστίασης τόσο στον πρόεδρο του Eurogroup όσο και στον Επίτροπο Φορολογίας, ο οποίος χθες είχε επιφυλαχθεί να απαντήσει. Ο ευρωπαίος επίτροπος τόνισε ότι ήδη η Task Force προετοιμάζει νέους φορολογικούς κώδικες που θα ενσωματωθούν στην ελληνική νομοθεσία.

  • ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πρωταθλήτρια η Ελλάδα μεταξύ των 21 χωρών- μελών του ΟΟΣΑ στο εύρος της παραοικονομίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του βρετανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Υποθέσεων (Institute of Economic Affairs), η «γκρίζα» οικονομία στην Ελλάδα το 2012 άγγιξε το 24% του ΑΕΠ δηλαδή υπολογίζεται στα 45 δισ. ευρώ. Βασικοί λόγοι σύμφωνα με την έρευνα, τα βάρη των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και η ποιότητα των κρατικών θεσμών.

  • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Η επαναφορά των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού είχαν περιοριστεί μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) τον Φεβρουάριο του 2012.

  • Η ΛΕΤΟΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ 2014 ΤΟ 18ο ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει αύριο, Τετάρτη, την έναρξη των διαδικασιών ώστε η Λετονία να γίνει το 18ο μέλος της Ευρωζώνης το 2014. Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ θα δημοσιεύσει έκθεση σχετικά με το εάν το κράτος της Βαλτικής πληροί τα κριτήρια για την ένταξη του στο ενιαίο νόμισμα, τα οποία περιλαμβάνουν

χαμηλό πληθωρισμό, σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία καθώς και χαμηλό δημόσιο χρέος και έλλειμμα. Η προσχώρηση της Λετονίας στη ζώνη του ευρώ θεωρείται ότι θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης στους επενδυτές. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρόκειται να δημοσιεύσει την άποψή της σχετικά με το εάν θα πρέπει να επιτραπεί στη Λετονία να ενταχθεί στην Ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more