Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία στην Αλβανία

06/04/2013 - 12:30
Στην Αλβανία, μόλις 19 ημέρες απομένουν έως τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών και οι δύο μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις της χώρας, το Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα και το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό του Έντι Ράμα συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς την προεκλογική εκστρατεία τους, με στόχο να πείσουν τους 3.271.885 ψηφοφόρους που θα προσέλθουν στης κάλπες στης 23 Ιουνίου, να τους στηρίξουν.

Στις εκλογές αυτές θα συμμετάσχουν δύο μεγάλοι συνασπισμοί, υπό τις δύο αυτές βασικές πολιτικές δυνάμεις, ενώ άλλα τέσσερα κόμματα θα κατέλθουν μόνα τους στη "μάχη" της κάλπης.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα ηγείται του συνασπισμού "Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Αλβανία" που αποτελείται από 37 κόμματα - μεταξύ των οποίων και το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) του Βαγγέλη Ντούλε - ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα που κυβερνά την χώρα επί μία οχταετια, ηγείται του συνασπισμού "Συμμαχία για την απασχόληση, ευημερία και ένταξη", που αποτελείται από 25 κόμματα.
Η αντιπολίτευση με επικεφαλής τον Έντι Ράμα έχει στο επίκεντρο της εκστρατείας της την οικονομία και το σύνθημά της είναι "Αναγέννηση".
Ο κ. Ράμα υπόσχεται να εφαρμόσει ένα προοδευτικό φορολογικό σύστημα αντί του ενιαίου φόρου 10% που εφαρμόζει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα. "Το προοδευτικό φόρολογικο σύστημα είναι μια δίκαιη φορολόγηση. Αυτός ο φόρος θα δημιουργήσει διέξοδο από την κρίση για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις" δήλωσε ο Έντι Ράμα, χθες, στο Δέλβινο τον Άγιον Σαράντα.
Ανέφερε, μάλιστα, ότι το πρόγραμμα αυτό θα κατορθώσει να βγάλει από τη φτώχεια το 95% των Αλβανών πολιτών.
Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα ότι εχει βύθιση τη χώρα στη διαφθορά και ότι τα παιδιά και οι συγγενείς του έχουν αποκτήσει, με παράνομους τρόπους, τεράστια περιουσία.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα στηρίζει την εκστρατεία του στα όσα έχει κατορθώσει να φτάξει μέχρι σήμερα - στην κατασκευή δρόμων, αυτοκινητοδρόμων και άλλων υποδομών.
"Εμείς θα συνεχίσουμε να φτιάχνουμε δρόμους και να οικοδομούμε την Αλβανία του 'αύριο' και ας αφήσουμε τον Έντι Ράμα να ταξιδεύει με το 'μωβ λεωφορείο' του" δήλωσε ο Σαλι Μπερισα αναφερόμενος στο χρώμα του λεωφορείου που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Έντι Ράμα.
Ο κ. Μπερίσα κατηγορεί τον αρχηγό των Σοσιαλιστών και το κόμμα του ότι προσπαθούν να παρεμποδίσουν την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την πορεία ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η εκπρόσωπος της Κεντρικής Εφορευτικης Επιτροπής Ντριλόνα Χότζαι, μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί για να παρακολουθησουν της εκλογές στα 5508 εκλογικά τμήματα, 430 Αλβανοί και ξένοι παρατηρητές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more