Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Δεν κάνει πίσω ο Α. Σαμαράς-Ας κάνουν πίσω οι Βενιζέλος και ΚουβέληςΑποφασισμένος να μην κάνει ούτε βήμα πίσω και να μην ακυρώσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στο Ναύπλιο. Μια ομιλία που είχε έντονο προεκλογικό χρώμα, παρόλο που είπε πως δεν θέλει εκλογές και πως το δίλημμα δεν είναι ποιος θα πάει τη χώρα σε εκλογές αλλά «ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων».

Ο πρωθυπουργός μίλησε και πάλι με σκληρά λόγια για την ΕΡΤ, ενώ άφησε σαφείς αιχμές κατά των κυβερνητικών του εταίρων, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη για τη στάση που κράτησαν στο θέμα της ΕΡΤ.

«Είναι υποκρισία να μας λένε να κάνουμε πίσω» είπε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας με νόημα πως το να περικοπούν 2.000 θέσεις στο δημόσιο μέχρι τέλος Ιουνίου «όλοι μαζί το υπογράψαμε».
«Αν κάναμε πίσω, τι θα πούμε; Ότι τους βολεμένους δεν τους αγγίζουμε αλλά θυσιάζουμε κάποιους άλλους;», είπε και ζήτησε τη στήριξη του λαού για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. Και για να την έχει «πρέπει να πέσουν τα κάστρα των βολεμένων».

«Δε γίνεται κάποιοι να πληρώνουν πάντα και κάποιοι να γλιτώνουν για πάντα» τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «δεν υποστηρίζω μαζικές απολύσεις στο δημόσιο» ειδικά σε μια περίοδο μεγάλης ανεργίας, αλλά από αυτό διαχώρισε την «αμαρτωλή» (όπως επανέλαβε) ΕΡΤ.

Και εκεί, ο Αντώνης Σαμαράς έριξε το πρώτο... καρφί κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη. «Η ΕΡΤ ξεχώριζε, ήταν απαξιωμένη. Και όσοι μετέχουν στην τρικομματική το έλεγαν. Και ο κ. Τσίπρας το έλεγε. Εργαλείο προπαγάνδας την έλεγε και τώρα θρηνεί για την κατάργηση της παντελώς απαξιωμένης».

Επανέλαβε τα περί απεργιών στην ΕΡΤ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται «τα μεγάλα γεγονότα που άλλαζαν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό».

Και κατηγόρησε τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ πως στις απεργίες πληρώνονταν κανονικά γιατί «δήλωναν προσωπικό ασφαλείας» και άλλους πως «δεν είχαν πατήσει χρόνια» στην ΕΡΤ.

Όπως είπε, οι καταγγελίες για όσα γίνονταν στην ΕΡΤ είναι πια υπό εισαγγελική έρευνα. «Έπρεπε να καταργήσουμε μια τέτοια ΕΡΤ για να ξεκινήσει έρευνα (...) Όσοι έτρεξαν να υπερασπιστούν την ΕΡΤ θα το μετανιώσουν. Όταν τελειώσει το εμπάργκο στην ενημέρωση και αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο της ΕΡΤ, κάποιοι θα αρχίσουν να ντρέπονται».

Παραδέχτηκε πως «μέσα στην ΕΡΤ υπήρχαν και αξιόλογοι άνθρωποι αλλά τους έχανες γιατί κυριαρχούσαν τα κυκλώματα, που απομυζούσαν τα πάντα. Από αυτά απαλλάσσουμε τη δημόσια τηλεόραση. Καταργούμε την ΕΡΤ και δημιουργούμε ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση. Θα ξεκινήσει αμέσως. Μπορεί να αρχίσει μέσα σε μια εβδομάδα με την ψήφιση του νέου νόμου στη Βουλή. ΕΡΤ είχαμε, ενημέρωση δημόσια δεν είχαμε. Είχαμε σπατάλη και κυκλώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more