Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αντιδρούμε στη φίμωση του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα της χώρας και εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των απολυμένων συναδέλφων της ΕΡΤ.


        Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) η κυβέρνηση άναψε χτες το «πράσινο φως» για να προχωρήσει ταχύτερα η κατάργηση και συγχώνευση δημόσιων φορέων και Οργανισμών, εξέλιξη που θα έχει σοβαρές συνέπειες για το λαό συνολικά και τους εργαζόμενους στους υπό κατάργηση ή συγχώνευση Οργανισμούς ειδικότερα. Η απόφαση της κυβέρνησης συνιστά βήμα κλιμάκωσης της επίθεσης που διευθύνει σε βάρος του λαού, με στόχο να προσαρμόσει το Δημόσιο στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου και να ανοίξει κερδοφόρα πεδία δράσης για λογαριασμό του.
        Με την ΠΝΠ τροποποιήθηκαν οι διατάξεις του προϋπάρχοντος νόμου περί ΔΕΚΟ (Ν.3429/2005). Δίνει έτσι τη δυνατότητα και την ευελιξία στους αρμόδιους υπουργούς να αποφασίζουν κατά το δοκούν και στο πλαίσιο της «δημοσιονομικής προσαρμογής» για το μέλλον των δημόσιων Οργανισμών και φορέων που εποπτεύουν, άρα και των εργαζομένων σ' αυτούς.
        Δηλαδή, με τις υπογραφές τριών υπουργών, ένας δημόσιος Οργανισμός θα μπορεί στο εξής να κλείνει, οι εργαζόμενοι να απολύονται και με συνοπτικές διαδικασίες ο αρμόδιος υπουργός να διευθετεί ό,τι έχει σχέση ακόμα και με την περιουσία του Οργανισμού.
      Ο μόνος δρόμος για να τους σταματήσουμε πριν οδηγήσουν εμάς και τις οικογένειές μας στην εξαθλίωση και την απελπισία, είναι η κινητοποίηση ΟΛΩΝ των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των ανέργων και απολυμένων, με την οργάνωση συντονισμένων και καλά προετοιμασμένων αγώνων με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, διάρκεια και αποτελεσματικότητα.
Καλούμε τους εργαζόμενους να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις όπως στην ΕΡΤ και το ΙΓΜΕ, να βρίσκονται σε ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις έτοιμοι να απαντήσουμε άμεσα και δυναμικά και στην ποινικοποίηση των αγώνων.


Η υπόθεση της υπεράσπισης του Δημόσιου  Ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλλά και  όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό.
Συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα στην προσπάθεια των υπαλλήλων της ΕΡΤ να διατηρήσουν ανοιχτή με κάθε τρόπο τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, που είναι κτήμα των απανταχού ευρισκομένων Ελλήνων .
Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι διαδικασίες νομιμοποίησης της κατάπτυστης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
Απαιτούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράψει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Απαιτούμε από τους Προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην αρκούνται απλά να δηλώνουν τη διαφωνία τους.
Απαιτούμε να μπει επιτέλους ένα τέλος στο ξεπούλημα όλων των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.
Καταγγέλλουμε τις υπαγορευόμενες από την Τρόικα και εκτελούμενες από την κυβέρνηση μαζικές ιδιωτικοποιήσεις Οργανισμών και υποδομών και τις συνακόλουθες απολύσεις,  που είναι ευθέως ενάντιες στο δημόσιο συμφέρον.
Αντιστεκόμαστε στον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ από την Κυβέρνηση, καταστρατηγώντας την Αρχή της δεδηλωμένης.
Με τη σθεναρή μας αντίσταση σε κάθε επιχειρούμενη ενέργεια ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και του εθνικού μας πλούτου, μπορούμε και πρέπει  να τους εμποδίσουμε.
Κανένας εφησυχασμός, καμία αναμονή. Κανένας δεν θα εξαιρεθεί και κανένας δεν είναι ασφαλής, όπως δείχνει και η λυσσαλέα επίθεση κυβέρνησης - τρόικας - επιχειρηματικών ομίλων κατά της ΕΡΤ. Να βγούμε στους δρόμους .


                                                       Για το ΔΣ
          Η Πρόεδρος                                                                  Ο Γραμματέας


        Α.Παπαλεξίου                                                                   Δ.Βαζούρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more