Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Στο Άγιο Όρος για τρεις ημέρες ο Πατριάρχης Μόσχας


Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος
Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος   (Φωτογραφία:  Phasma )


Άγιο Όρος
Στο Άγιον Όρος βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη τριήμερη επίσκεψη στη μοναστική πολιτεία του Άθωνα.

Τον Ρώσο Πατριάρχη και τη συνοδεία του υποδέχτηκε στο λιμανάκι της Δάφνης, κατά την άφιξη του, στη μία το μεσημέρι, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, μοναχοί και προσκυνητές και τον συνόδευσαν οδικώς στις Καρυές.

Ο κ. Κύριλλος έγινε δεκτός με τιμές στις Καρυές από τον πρωτεπιστάτη Μάξιμο, τα μέλη της ιεράς επιστασίας και τους αντιπροσώπους των είκοσι μονών του Αγίου Όρους και ακολούθησε δοξολογία στον Ι. Ναό του Πρωτάτου.

Ο Ρώσος πατριάρχης μετά τη δοξολογία θα επισκεφθεί το Ιεροκοινοτικό Μέγαρο, όπου θα συνομιλήσει για λίγο με τους αγιορείτες πατέρες και μετά το γεύμα θα αναχωρήσει από τις Καρυές για τη μονή του Αγίου Παντελεήμονα.

Ο Πατριάρχης Μόσχας θα διανυκτερεύσει σε όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο Άγιον Όρος στην Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονα, όπου το πρωί της Τετάρτης θα τελέσει τη λειτουργία και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τις μονές Μεγίστης Λαύρας και Ιβήρων.

Την Πέμπτη θα επισκεφθεί τις μονές Βατοπαιδίου, Χιλανδαρίου και Παντοκράτορος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more