Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Νέοι εμπρησμοί και επεισόδια μετά την επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Αριστοτέλη

        Σε μία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για την περιοχή, με δεκάδες βιαιοπραγίες κατά πολιτών και καταστροφές ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, όπου έχει καταλυθεί κάθε έννοια νομιμότητας και ασφάλειας των πολιτών, ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, επισκέφτηκε το Δήμο μας, όχι για να συμβάλλει στο κατευνασμό των παθών και την ηρεμία των πολιτών, αλλά για να επιβεβαιώσει  με τους λόγους και τις πράξεις του, ότι Δίκαιο είναι μόνον ό,τι αποφασίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και μέσο για την εφαρμογή του δεν αποκλείεται να είναι, ακόμη και η χρήση βίας.

        Τα θλιβερά επεισόδια  που έλαβαν χώρα τα ξημερώματα στο Δήμο μας, μετά την επίσημη επίσκεψη του κ. Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαιώνουν τα ανωτέρω, αφού ο ίδιος στη δημόσια ομιλία του, όχι μόνον χαρακτήρισε ως Λωρίδα Γάζας την περιοχή (!), δηλαδή προτρέπει σε εμφύλιο πόλεμο την περιοχή, αλλά προειδοποίησε ότι θα βγάλει από την φυλακή τους προφυλακισθέντες για κακουργηματικές πράξεις στη περιοχή πολίτες και θα βάλει στη θέση τους, προφανώς την συντριπτική  πλειοψηφία  των  συνδημοτών  μας που σέβονται τους Θεσμούς και αγωνιούν για την αναπτυξιακή προοπτική  του τόπου τους.
        Ως άμεσο αποτέλεσμα των ανωτέρω εμπρηστικών δηλώσεων του κ. Αλέξη Τσίπρα, λίγες ώρες μετά άγνωστοι προκάλεσαν καταστροφές, οι οποίες κατέληξαν  και  στον εμπρησμό οχήματος του πατέρα ενός απλού εργαζόμενου. Σήμερα το πρωί 40 περίπου κουκουλοφόροι με ρόπαλα και σιδερολοστούς παρεμπόδισαν την προσέλευση εργαζομένων από την Ιερισσό στην εργασία τους στο Στρατώνι.
        Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τον ερχομό του στην περιοχή μας ο κ. Τσίπρας, επιχείρησε να αποφύγει να βρεθεί αντιμέτωπος με την πλειοψηφία των πολιτών που επεδίωξαν να τον συναντήσουν, αλλάζοντας συνεχώς κατευθύνσεις. Οι πολίτες παρ’ όλα αυτά μπόρεσαν, έστω και την τελευταία στιγμή, να τον εντοπίσουν και να του παραδώσουν ψήφισμα, διαμαρτυρόμενοι για την στάση του. Κατά τον γυρισμό του, μέσω της περιοχής του Σταυρού, όχι απλώς δεν σταμάτησε για να ακούσει τις απόψεις των πολιτών που περίμεναν, αλλά τα αυτοκίνητα του ιδίου και της συνοδείας του τους προσπέρασαν με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό, ευτυχώς ελαφρύ, του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Σταγείρων-Ακάνθου.
        Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταφέρθηκε κατά των Θεσμών, των δικαστικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου να δώσει δήθεν επαναστατικό, αλλά σίγουρα θριαμβευτικό και εντυπωσιακό τόνο, στη παρουσία του στη περιοχή. Πράγματι, τα κατάφερε, καθώς ο τόπος μας δέχτηκε και νέο πλήγμα!
        Από την κουλτούρα της Ναόμι Κάμπελ (όπως αποκάλεσε ο ίδιος την ακτιβίστρια και συγγραφέα Ναόμι Κλάιν, κατά τη συμμετοχή του στο φεστιβάλ προβληματισμού στην Κροατία) και τους απίθανους διαλόγους του με το χολιγουντιανό σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν, χθες ο κ. Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε σε μία θλιβερή θεατρική παραγωγή στην περιοχή μας, η οποία δυστυχώς κατέληξε σε βίαια επεισόδια και εμπρησμούς, με τη συμμετοχή εγκληματικής ομάδας κουκουλοφόρων, που τον ενίσχυσαν με την παρουσία τους.
        Λυπούμαστε, ειλικρινώς, για την κατάργηση των θεσμών.

        Λυπούμαστε περισσότερο για το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Αρχηγό του, οι οποίοι παρίστανται, όχι απλώς ως σιωπηλοί παρατηρητές στα δραματικά γεγονότα που ταλαιπωρούν τη περιοχή μας για ενάμιση χρόνο, ανέχονται τους εμπρησμούς, τις λεηλασίες, τους ένοπλους κουκουλοφόρους και με την παρουσία τους και τις υβριστικές δηλώσεις τους τροφοδοτούν αυτές τις πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more