Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Σοβαρό πρόβλημα για το Κ.Υ. Αριδαίας- αιτία η μεταφορά υπαλλήλου από το μικροβιολογικό Έδεσσας σε άλλη θέση;




Έγγραφο που ζητά από τους δυο υπαλλήλους  να μετακινούνται στην Έδεσσα
 
Άλλο ένα σοβαρό και σημαντικό ζήτημα αντιμετωπίζει η Αλμωπία καθώς κινδυνεύει να κλείσει το μικροβιολογικό τμήμα του κέντρου υγείας Αριδαίας. Ο λόγος ένα έγγραφο που έστειλε ο υποδιοικητής και υπεύθυνος του Νοσοκομείου Έδεσσας που ανήκει το κέντρο υγείας, κος Βουδρισλής, με το οποίο ζητά από τις δυο υπαλλήλους να μετακινούνται στην Έδεσσα.
Το έγγραφο αναφέρει ότι θα πρέπει να μετακινούνται για 2 μέρες την εβδομάδα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν εφαρμοστεί ουσιαστικά θα κλείσει το μικροβιολογικό τμήματα του Κέντρου υγείας Αριδαίας. Αν γίνει αυτό τότε είναι πολύ πιθανό να υπολειτουργήσει όλο το κέντρο Υγείας καθώς το μικροβιολογικό τμήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό ώστε οι γιατροί να πραγματοποιούν διαγνώσεις. Τότε λοιπόν τι μπορεί να γίνει; Μπορεί ένας κάτοικος του Αρχαγγέλου που έχει ανάγκη τις εξετάσεις να κατεβαίνει στην Έδεσσα να τις πραγματοποιεί ή να πληρώνει έξω; Δεν πρέπει λοιπόν κανένας να παίζει με την υγεία και είναι επιβεβλημένο να διατηρηθεί με κάθε τρόπο το μικροβιολογικό τμήματα του κέντρου υγείας στην Αριδαία ανοικτό Άλλωστε τα επιχειρήματα για την παραμονή των μικροβιολόγων στην Αριδαία είναι πολλά. μερικά από τα οποία σας αναλύουμε παρακάτω:




1)      Ο Δήμος Αλμωπίας, με πληθυσμό 30.000 και πλέον κατοίκων με 40 τοπικές κοινότητες και χιλιομετρικές αποστάσεις από το νοσοκομείο Έδεσσας μεγάλες, εξυπηρετείται για παρακλινικές εξετάσεις από το εργαστήριο Κ.Υ. Αριδαίας.
2)      Η εξυπηρέτηση των κατοίκων αλλά και τουριστών της ευρύτερης περιοχής γίνεται μέσα από το εργαστήριο αφού είναι γνωστό ότι είναι απαραίτητες οι μικροβιολογικές εξετάσεις σε καθημερινή βάση και βοηθούν στις σωστές διαγνώσεις από τους γιατρούς
3)      Οι συγκεκριμένες παρασκευάαστριες έχουν 28 έτη υπηρεσίας με προσωπικές και οικογενειακές υποχρεώσεις. Στο παρελθόν είχαν προσφέρει τις υπηρεσίες τους για έντεκα συνεχόμενα έτη στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Έδεσσας έχοντας μόνιμη οργανική θέση στο Κ.Υ. Αριδαίας
4)      Πρέπει  να ληφθούν  υπόψη οι χιλιάδες εργαστηριακές εξετάσεις που γίνονται κάθε μήνα αφού και σεις προσωπικά μπορείτε να διαπιστώσετε τα στοιχεία καθώς έτσι θα αντιληφθείτε στην πράξη και το μέγεθος της προσφοράς στην ευρύτερη κοινωνία της Αλμωπίας
5)      Είναι αδιανόητο τη σημερινή εποχή με τα γνωστά οικονομικοκοινωνικά προβλήματα και ότι αυτό συνεπάγεται, χωρίς λόγο να ταλαιπωρούνται εργαζόμενες οικογενειάρχες και να μεταφέρονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την οργανική τους θέση, επειδή για άγνωστους λόγους σε εμάς και σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκε μετακίνηση υπαλλήλου από το εργαστήριο ΓΝ Έδεσσας σε διοικητική θέση.

Για τους παραπάνω λόγους και για την μη υποβάθμιση του κέντρου υγείας Αριδαίας και κατά επέκταση του Δήμου Αλμωπίας, καθώς και για την αποφυγή ταλαιπωρίας  χιλιάδων πολιτών αλλά και των εργαζομένων, θα πρέπει άμεσα να παρθεί πίσω η απόφαση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more