Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Ο ευρωβουλευτής Θ.Σκυλακάκης, νέος πρόεδρος της Δράσης

Εκλογή από την Κεντρική Επιτροπή


Ο κ. Σκυλακάκης (δεξιά) με τον Βέλγο πρώην πρωθυπουργό Γκι Φερχόφστατ, επικεφαλής της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη
Ο κ. Σκυλακάκης (δεξιά) με τον Βέλγο πρώην πρωθυπουργό Γκι Φερχόφστατ, επικεφαλής της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Νέο πρόεδρο εξέλεξε η Κεντρική Επιτροπή της Δράσης. Πρόκειται για τον ευρωβουλευτή Θεόδωρο  Σκυλακάκη, ο οποίος συγκέντρωσε 70 ψήφους, έναντι 22 της Αντιγόνης Λυμπεράκη και 8 του Αλέξανδρου Φιλιππίδη.

Αντιπρόεδροι εξελέγησαν οι Αντιγόνη Λυμπεράκη, Τάσος Αβραντίνης και Στρατής Μούγερ, ενώ στη θέση της γγ εξελέγη η Μελίνα Δασκαλάκη.

Μετά το πέρας των διαδικασιών, ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε: «Η Δράση είναι ένας πολιτικός σχηματισμός με εξαιρετική ποιότητα ανθρώπων και μεγάλη δύναμη ιδεών.

» [...] Χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, λιγότερους φόρους και μικρότερο κράτος. Λιγότερο κομματισμό, χρειαζόμαστε πολίτες, όχι πελάτες. Χρειαζόμαστε ένα κράτος που θα στηρίζει κοινωνικά αυτούς που βρίσκονται σε απόγνωση και όχι τις κάθε είδους συντεχνίες.»

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη δήλωσε: «Εγώ προέρχομαι από την Αριστερά αλλά δεν κατευθύνομαι προς τη Δεξιά. Το πολιτικό Κέντρο δεν είναι κέντρο διερχομένων. Μπορεί, όμως, να γίνει αφετηρία εξελίξεων. Η Δράση είναι δύναμη χειραφέτησης και συγκροτεί μέτωπο απέναντι στο κατεστημένο πελατειακό πολιτικό σύστημα. Είναι δύναμη αισιοδοξίας και αξιοπρέπειας. Είναι δύναμη επιστροφής στην πολιτική.»

Ο Τάσος Αβραντίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Δράση εκφράζει όλους τους Έλληνες που σήμερα δεν εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο. Τους ανέργους και τους μη κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. Η Δράση θα συνεχίσει την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού μετώπου, το οποίο θα αντιπαρατεθεί στις δυνάμεις του πελατειακού φάσματος και των επικίνδυνων άκρων.»

Ο Στρατής Μούγερ δήλωσε: «Τελείωσε μια εσωτερική διαδικασία και ξεκίνησε μια νέα αρχή στην προσέγγιση όλων των Ελλήνων οι οποίοι στηρίζονται στις δυνάμεις τους και θέλουν να αλλάξουν το πολιτικό σύστημα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια διεύρυνσης και σύνθεσης των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, πιστοί στις αρχές και το ήθος που πρεσβεύουμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more