Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Σε χαλαζόπληκτες περιοχές ο Μάξιμος Χαρακόπουλος: "Η Πολιτεία είναι παρούσα την ώρα της δοκιμασίας"

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος  μαζί με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο και κλιμάκιο του Οργανισμού επισκέφθηκαν χαλαζόπληκτες περιοχές στην Κεντρική και τη  Βόρειο Ελλάδα. Συνομίλησαν με τους παραγωγούς και είδαν από κοντά τις ζημιές σε καλλιέργειες στα Δένδρα, τα Πλατανούλια και το Δαμάσι Λάρισας, στην Κουλούρα και την Επισκοπή της Ημαθίας  καθώς και το Αρσένι Πέλλας.
Σε δήλωσή του ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε:

«Τα τελευταία 24ωρα εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα με σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε καλλιέργειες στην Κεντρική Ελλάδα και τη Μακεδονία. Γι’ αυτό και ζήτησα από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να επισκεφθούμε τις πληγείσες περιοχές, όχι μόνο για να δούμε ιδίοις όμμασι το μέγεθος της ζημιάς -άλλωστε ούτε εγώ ούτε ο κ. Έξαρχος είμαστε εκτιμητές- αλλά για να διαβεβαιώσουμε τους παραγωγούς ότι θα υπάρξουν αντικειμενικές, δίκαιες και όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα αποζημιώσεις.
Ο ΕΛΓΑ, παρά τις ελλείψεις προσωπικού, εξακολουθεί, χάρη στην ευσυνειδησία με την οποία επιτελούν το καθήκον τους οι εργαζόμενοι, να αποτελεί έναν από τους πιο αξιόπιστους οργανισμούς.

Βεβαίως, από την ζημιά δε βγαίνει κέρδος, αλλά οφείλει η Πολιτεία να είναι παρούσα -και είναι παρούσα- την ώρα της δοκιμασίας, στηρίζοντας έμπρακτα τους αγρότες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more