Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Σπουδαία πρωτοβουλία από το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας 

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ:  «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ»
«Ικανοποιητική η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ»
Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχθηκε ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για την ανάληψη της διαχείρισης του χιονοδρομικού από την ΕΤΑΔ. Η εν λόγω απόφαση αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο βήμα για την εξεύρεση οριστικής λύσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το χιονοδρομικό τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Σταμενίτης κατά το παρελθόν είχε εκφράσει τόσο σε συναντήσεις του με τη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ όσο και με τα μέλη της Διοίκησης της ΕΤΑΔ την αναγκαιότητα να δοθεί άμεση λύση που θα είναι οριστική και προς όφελος των κατοίκων της περιοχής. Η ανακοίνωση της απόφασης από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ, η οποία περιλαμβάνει επένδυση ύψους 500.000 ευρώ για την ανακαίνιση και συντήρηση του πάγιου εξοπλισμού και εξεύρεση επενδυτή για διάστημα ενός έτους με δυνατότητα παράτασης για ακόμη ένα χρόνο ταυτόχρονα με τη διενέργεια διαδικασιών για εξεύρεση μακροχρόνιου επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει να υλοποιήσει το σχέδιο συνολικής αξιοποίησης του ορεινού όγκου, κινείται ουσιαστικά στο πνεύμα της πρότασης    που είχε καταθέσει ο Βουλευτής και αγγίζει την καρδιά του προβλήματος.

Αναφορικά με την εξέλιξη ο κ. Σταμενίτης δήλωσε: «Το πρώτο βήμα για την ορθή λειτουργία του χιονοδρομικού έγινε. Είναι πολύ σημαντική η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ διότι προσανατολίζεται σε μια οριστική λύση, η οποία θα βάλει τέλος στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το χιονοδρομικό. Οι συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Περιφέρεια, Αντιπεριφέρεια, ΤΑΙΠΕΔ) έχουν σήμερα αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Βέβαια δεν πρέπει να εφησυχάσουμε αλλά να κινηθούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίσουμε ότι οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν στο σωστό χρόνο και χωρίς παρακωλύσεις. Αυτή τη στιγμή η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ παρέχει τη δυνατότητα να γίνουν ορισμένες απαραίτητες εργασίες στις υπάρχουσες υποδομές του χιονοδρομικού, να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα και ταυτόχρονα προετοιμάζει το έδαφος για την υλοποίηση του μεγαλόπνοου σχεδίου που υπάρχει για το σύνολο του ορεινού μας όγκου. Έχω τονίσει αρκετές φορές ότι ο τομέας του τουρισμού στο Νομό μας είναι ένα ισχυρό όπλο, το οποίο αν το διαχειριστούμε ορθά και με σχεδιασμό μπορεί να επιφέρει τεράστια οφέλη τόσο για την τοπική μας οικονομία όσο και για τους κατοίκους μας». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more