Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Ελεύθερος αφέθηκε και τρίτος κατηγορούμενος για εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές Χαλκιδικής.

 Ελεύθερος, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 8.000 ευρώ, αφέθηκε, χθες, μετά την απολογία του στον ανακριτή Πολυγύρου, ένας ακόμη κάτοικος της Ιερισσού που κατηγορείται για συμμετοχή στην εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Το Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου

Πρόκειται για τον 43χρονο που ήταν να απολογηθεί μαζί με τους άλλους δύο συντοπίτες του την προηγούμενη Δευτέρα, αλλά ζήτησε και έλαβε προθεσμία. Όπως και στους προηγούμενους, η εμπλοκή του σε αυτήν την υπόθεση στοιχειοθετείται από την ΕΛ.ΑΣ. μόνο μέσα από τη σάρωση που έγινε σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας, η οποία έδειξε διάφορους κατοίκους να συνομιλούν μεταξύ τους σε σχετικά κοντινή απόσταση από τις Σκουριές.
Ο 43χρονος φέρεται να συνομίλησε τηλεφωνικά με άλλους κατηγορούμενους στην υπόθεση, μετά την επίθεση. Ο ίδιος, στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε, αρνείται όλες τις κατηγορίες που του καταλογίζονται και δηλώνει ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στην εμπρηστική επίθεση. Ο 43χρονος, όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις τηλεφωνικές συνομιλίες που φέρεται να είχε, λίγες ώρες μετά την εμπρηστική επίθεση, με κάποιους από τους άλλους 19 συντοπίτες του που επίσης κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι αυτές αφορούσαν επαγγελματικές του υποθέσεις. Μέχρι στιγμής έχουν απολογηθεί συνολικά πέντε κάτοικοι της Β.Α. Χαλκιδικής, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται εδώ και δύο μήνες προφυλακισμένοι στις φυλακές Διαβατών, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να κληθούν και άλλοι για απολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more