Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Η Ντόρα θέλει να φύγει απ΄ την Ελλάδα



Η Ντόρα θέλει να φύγει απ΄ την Ελλάδα…
Ο κύβος ερρίφθη! Η Ντόρα Μπακογιάννη σκέφτεται πολύ σοβαρά, σύμφωνα με πληροφορίες, να εγκαταλείψει για τα επόμενα χρόνια την ελληνική πολιτική σκηνή. Συγκεκριμένα η τέως υπουργός επιθυμεί διακαώς να
μετακομίσει στις Βρυξέλλες...
και να αντικαταστήσει, το 2014, την σημερινή επίτροπο της Ελλάδας στη κομισιόν, Μαρία Δαμανάκη.
Μάλιστα σκοπεύει σύντομα να «καταθέσει» και επίσημα στον πρωθυπουργό το αίτημα της.
Τι ήταν όμως αυτό που οδήγησε την τέως υπουργό να πάρει μια τέτοια απόφαση;
Δύο είναι οι ερμηνείες που δίνονται από ανθρώπους που έχουν συνομιλήσει μαζί της.
Η πρώτη έχει να κάνει με την επιθυμία της να μην συμμετέχει ενεργά, από υπουργική θέση , στο σημερινό πολιτικό σκηνικό.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της, όπως μεταφέρονται από συνεργάτες της, η Ντόρα Μπακογιάννη εκτιμά πως το ρευστό και απρόβλεπτο πολιτικό σκηνικό την «βοηθά» αφενός να αποτοξινωθεί πολιτικά και αφετέρου από απόσταση να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να επανακάμψει δυναμικά στην πολιτική.
Ωστόσο στο Μαξίμου υποστηρίζουν ότι η τέως υπουργός έχει αντιληφθεί πως με Σαμαρά πρωθυπουργό πολύ δύσκολα θα ξαναγίνει υπουργός και γι΄ αυτό θέλει να φύγει από την Ελλάδα.
Η δεύτερη ερμηνεία που υπάρχει για τη φημολογούμενη απόφαση της κυρίας Μπακογιάννη αφορά την γενικότερη στρατηγική της.
Όπως υποστηρίζουν καλά πληροφορημένες πηγές, η μετάβασή της στις Βρυξέλλες και η παραμονή της  εκεί για μερικά χρόνια μπορεί να τη βοηθήσουν να χτίσει ξανά το αρχηγικό της προφίλ .
Να ξαναβρεί με λίγα λόγια τη χαμένη της αίγλη, που απώλεσε μετά την ήττα της στις εσωκομματικές εκλογές του 2009 και μετά το αποτυχημένο πείραμα που έκανε με το κόμμα που έφτιαξε.
Η στρατηγική της δηλαδή είναι να μπορέσει, μακριά από την, γεμάτη ναρκοπέδια, πολιτική σκηνή της χώρας, να οικοδομήσει την εικόνα της πολιτικού που μπορεί να παίξει ρόλο στην κεντροδεξιά και γενικότερα στην πολιτική.
Όλα αυτά φυσικά προϋποθέτουν πως το Μαξίμου θα δώσει στη Ντόρα το "πράσινο φως" για να διαδεχτεί τη Δαμανάκη.
Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις και με δεδομένη την «αγάπη» που τρέφουν για το πρόσωπό της οι ένοικοι του Μαξίμου, μάλλον θα προτιμήσουν να την αφήσουν να «σιγοβράζει στο ζουμί της», παρά να της δώσουν την ευκαιρία να ανοίξει, μέσω Βρυξελλών, εκ νέου αρχηγική περπατησιά…
Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Ντόρα Μπακογιάννη ισχυρίζεται πως στην περίπτωση που διαδεχτεί τη Μαρία Δαμανάκη, δεν θα πάρει και το χαρτοφυλάκιο της για την Αλιεία και τις Θαλάσσιες Υποθέσεις, αλλά κάτι που να έχει σχέση με την Ενέργεια και την Ανάπτυξη.

1 σχόλιο:

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more