Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

"ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΘΩΝΙΑΣ

Με γάντια και σακούλες στα χέρια δεκάδες μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταγγιτσίου «Νέα Άσσα» συμμετείχαν στον καθαρισμό της ακτής Κρωτήρι, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που διοργανώνεται για 18η συνεχή χρονιά από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και συμμετέχει ο Δήμος Σιθωνίας.




Οι νεαροί εθελοντές  έδωσαν το μεσημέρι  ραντεβού στην παραλία Κρωτήρι . Εκεί  ο Δήμος Σιθωνίας τους εφοδίασε με γάντια και σάκους απορριμμάτων και ξεκίνησαν να «χτενίζουν» την παραλία καθαρίζοντάς την από τα σκουπίδια. Με αφορμή και τον πρόσφατο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος φυτεύτηκαν και δυο δεντράκια στην ακτή.  Στο τέλος μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες νερά και χυμοί και δόθηκε ραντεβού για τον επόμενο καθαρισμό.
Ο δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος συνεχάρη όλους όσους συμμετείχαν σ΄ αυτήν την περιβαλλοντική δράση και τόνισε ότι στόχος του Δήμου είναι η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και η ανάδειξη της ευαισθητοποίησης τους.

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS συντονίζει για 18η χρονιά την πανελλαδική εκστρατεία καθαρισμού ακτών και άλλων φυσικών περιοχών ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ (www.medsoscleanup.gr) που πραγματοποιείται  το διάστημα από 01 Μαΐου έως 10 Ιουνίου 2013, με συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών, Δήμων, περιβαλλοντικών και κοινωνικών φορέων, εργαζομένων επιχειρήσεων και εθελοντών κάθε ηλικίας. Τα τελευταία 17 χρόνια, η εκστρατεία έχει συμβάλει καθοριστικά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση χιλιάδων εθελοντών, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί η παρουσία των απορριμμάτων στο παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more