Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Δάσκαλος αρνήθηκε να αφήσει 10χρονο παιδί να πει νερό την πιο ζεστή μέρα, για να μη ‘ταραχθούν’ οι μουσουλμάνοι συμμαθητές του που τηρούσαν το Ραμαζάνι


Μια οργισμένη μητέρα κατηγορεί ένα δημοτικό σχολείο επειδή αρνήθηκε να αφήσει το παιδί της να πιει νερό σε μια από τις πιο ζεστές μέρες του έτους για το φόβο της διατάραξης των μαθητών που τηρούν το Ραμαζάνι.

Η 32χρονη Kora Blagden,
ισχυρίστηκε ότι ένας δάσκαλος στο σχολείο του γιου της Luke, αρνήθηκε να αφήσει τον 10χρονο να πει από ένα μπουκάλι νερό, γιατί αυτό θα ήταν «άδικο» για τους μουσουλμάνους συμμαθητές του που νήστευαν.
Πολλοί μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο Charles Dickens στο Πόρτσμουθ, είναι μουσουλμάνοι και νηστεύουν κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, που σημαίνει ότι απέχουν από τη λήψη τροφής ή νερού από την ανατολή έως τη δύση για περίπου 30 ημέρες, ανάλογα με το φεγγάρι.
Η Kora Blagden, μητέρα τεσσάρων παιδιών, δήλωσε: «Λίγο πριν πάμε για ύπνο μιλούσαμε με τους γιους μου Luke, 10 ετών και Alfie, 8 ετών, για το Ραμαζάνι, όπως είχαμε δει στις ειδήσεις.

«Ο Λουκ μου είπε ότι του είπε ο δάσκαλός του ότι δεν επιτρεπόταν να πίνει νερό στην τάξη.
«Ο λόγος είναι, ότι ένα παιδί που νηστεύει έχει πονοκέφαλο και ο δάσκαλος είπε ότι θα ήταν άδικο αν τα άλλα παιδιά έπιναν μπροστά στο μαθητή.
«Συνήθως έχουν τα μπουκάλια τους στο θρανίο τους, αλλά ο δάσκαλος τα είχε βάλει σε ένα δίσκο.
«Έκανε υπομονή, αλλά δίψασε και δεν ήθελε να προσβάλει τα άλλα παιδιά.
«Στον Alfie επιτράπηκε να πει νερό το πρωί, αλλά όχι το απόγευμα.
«Ο Luke ήταν αφυδατωμένο, όταν γύρισε σπίτι ήπιε τρία ποτήρια με νερό αμέσως.
Ο δάσκαλος πήρε μια τέτοια απόφαση την Πέμπτη, όταν η θερμοκρασία είχε ανέβει στους 28C.
Την κα Blagden συνάντησε η αναπληρώτρια επικεφαλής Lisa Florence πριν από το μάθημα και της ζήτησε προφορικά συγγνώμη για το περιστατικό.
«Μου είπε ότι δεν ήταν κάτι που τους είπαν να κάνουν και ότι αυτό είναι μόνο ό, τι κάνουν τα παιδιά της μουσουλμανικής πίστης»
«Τους είπα ότι δεν ήταν δίκαιο να αρνηθούν στο γιο μου το νερό στο μάθημα. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολύ λάθος».

Το σχολείο Charles Dickens είναι ένα σχολείο που απέχει λίγα τετράγωνα από το σημείο που γεννήθηκε ο παγκοσμίου φήμης συγγραφέας με το ίδιο όνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more